Bezlepkové orechové rožky bez kysnutia

  • Hľadáte recept na sladké orechové rožky bez kysnutia? My vám ho ponúkame v bezlepkovej verzii.
pre recept na Bezlepkové bratislavské rožky kliknite sem.
Bezlepkové orechové rožky bez kysnutia
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:60
    (h:m)
  • Porcie
    16
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
350 g Bakery mix Liana
½ kocky droždie
200 ml mlieko
120 ml olej
1 vajce
2 PL cukor práškový
1 KL cukor kryštálový
štipka soli
 
Orechová plnka:
100 g orechy mleté
100 ml mlieko
2 PL cukor práškový
1 PL slivkový lekvár
 
Ďalej potrebujeme:
ryžová múka Liana na podsypanie
žĺtok na potretie
práškový cukor na posypanie

 

Postup

1. Do 100 ml teplého mlieka pridáme 1 KL cukru, rozdrobené droždie a necháme cca 10 minút vzísť kvások. V hrnci povaríme pár minút orechy, mlieko a cukor, aby vznikla hustejšia orechová plnka. Do vychladnutej plnky primiešame lyžicu slivkového lekváru.
 
2. V mise zmiešame všetky suroviny na cesto, prilejeme nakysnutý kvások z droždia a vymiesime cesto. Cesto nenechávame kysnúť, ale ihneď ho rozdelíme na dve časti a na pomúčenej doske vyvaľkáme kruhy. Každy rozdelíme na 8 častí a uložíme lyžicu orechovej plnky na širšiu stranu trojuholníka. Zrolujeme do tvaru rožteka a konce pritlačíme, aby nevytiekla plnka.
 
3. Pripravené rožky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 25 - 30 minút. Vychladnuté na záver posypeme práškovým cukrom.

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.