Bezlepkové bratislavské rožky

Bezlepkové bratislavské rožky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    20
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
320 g Bakery mix Liana
128 g maslo
32 g kryštálový cukor
1 vajce
10 g čerstvé droždie
3,2 g Škoricový cukor Liana
56 g studená voda
1 vajce a 1 žĺtok na potretie

Maková plnka:
140 g mletý mak
40 g kryštálový cukor
120 g bezlepková strúhanka
10 g slivkový lekvár
10 g Vanilínový cukor Liana
38 g horúce mlieko


Orechová plnka:
160 g mleté orechy
40 g kryštálový cukor
7 g Vanilínový cukor Liana
5 g Škoricový cukor Liana
38 g horúce mlieko
 


 


Postup

1.       Najprv vymiesime zmes Bakery mix a maslo.
2.       Postupne pridávame cukor, rozdrvené droždie, vajce, vodu a nakoniec škoricový cukor.
3.       Vypracované cesto necháme prikryté kysnúť 60 minút.
4.       Potom ho rozdelíme na 20 dielikov.
5.       Rozvaľkáme na oválne tvary a do stredu každého dáme plnku.
6.       Stočíme cesto okolo plnky a vytvarujeme orechové do tvaru C a makové do tvaru podkovičky.
7.       Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme 10 minút kysnúť.
8.       Potrieme vajíčkom a dáme do chladu zaschnúť – môžeme aj do chladničky aspoň na 20 minút.
9.       Potom potrieme žĺtkom a necháme kysnúť 30 minút.
10.     Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200st dozlatista asi 15 minút.
11.     Vajíčko popraská a na povrchu vytvorí mramorovú štruktúru.
 
Postup maková plnka:

1.     Všetky suroviny dáme do misky, zalejeme horúcim mliekom a spracujeme. Spravíme 10 guličiek a necháme vychladnúť.

 

Postup orechová plnka:

1.     Všetky suroviny dáme do misky, zalejeme horúcim mliekom a spracujeme. Spravíme 10 guličiek a necháme vychladnúť.

 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.