Bezlepkové orechové rožky

  • Vhodné pre deti na desiatu
Bezlepkové orechové rožky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

300 g  Bakery mix Liana

2 vajíčka

250 ml mlieko
15 g droždie
1 PL cukor ( na kvások)
50 ml olej
50 g kyštálový cukor
 
Orechová plnka:
100 g orechy
80 g kryštálový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
50 ml mlieko
 
 
 


Postup

1. Urobíme kvások z vlažného mlieka, cukru a nadrobeného droždia. Ak droždie vypláva na povrch tak kvások môžeme použiť
 
2. Do misky nasypeme zmes Bakery mix, cukor, vajíčka, olej a nakoniec kvások. Mixérom vypracujeme jemné cesto a necháme vykysnúť 40 minút
 
3. Po uplynutí doby si vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti. Každú časť vyvaľkáme na kruh a rozdelíme na 6 dielov radielkom. Na vonkajší okraj každého dielika dáme plnku a stočíme smerom dnu, aby vznikol rožtek. Preložíme na vymastený plech a necháme podkysnúť 20 minút.
 
4. Podkysnuté cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 200°C 20-25 minút.

 

Postup plnky:

1.     Mlieko zohrejeme, pridáme cukor. Keď mlieko začne vrieť vysypeme orechy a odstavíme.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.