Bezlepkové medovníčky - mäkké

  • Medovníčky k Vianociam neodmysliteľne patria. S cestom sa pracuje dobre a medovníčky ostanú mäkkučké
Bezlepkové medovníčky - mäkké
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:30
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
200 g Cake mix Liana
200 g Fine mix Liana
3 ks vajcia (veľkosť M,L)
70 g maslo
140 g práškový cukor
5 lyžíc med
 
Poleva bielková:
1 ks vaječný bielok
200 g práškový cukor
1 lyžica jemný zemiakový škrob Liana
 
Na potretie: 1 ks žĺtok + 1 lyžica voda
 

 
 
 
 
 

 



Postup

1.     Zmiešame Cake mix a Fine mix s práškovým cukrom a postupne pridáme vajcia, zmäknuté maslo a med.
2.     Vypracujeme hladké cesto, zabalíme do potravinovej fólie a necháme odležať 24 hodín v chladničke.
3.     Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C 10 minút.
4.     Ešte horúce potrieme žĺtkom s vodou.
 

Postup bielková poleva:

1.     Bielok a 3x preosiaty práškový cukor ručne zmiešame so zemiakovým škrobom. Zmes miešame cca 20-30 minút.

2.     Vrecko naplníme polevou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.