Naše recepty

Bezlepkové medové rezy

Bezlepkové medové rezy
Dľžka prípravy
3 hodiny
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
24 kusov

Ingrediencie

Cesto:
450 g Cake mix Liana
2 ks vajcia
2 ks žĺtky
200 g práškový cukor
2 lyžičky Sóda bikarbóna Liana
4 lyžice med
70 g rastlinný tuk
 
Plnka:
400 ml mlieko
1 ks Zlatý krém Liana
150 g práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
250 g m
aslo

Čokoládová poleva:
100 g čokoláda Liana 45%
50 g rastlinný tuk na polevy
10 g maslo

Dodatky:
ríbezľový džem alebo slivkový lekvár
 

 



 

Postup

1.     Rukou vypracujeme jemné cesto z uvedených surovín. Rozdelíme ho na 4 diely a každý uložíme na papier na pečenie. Cesto vyvaľkáme cca 1,5 cm od okraja. Vrch popicháme vidličkou a pečieme na obrátenom plechu asi 7 minút pri 200°C.
2.     Upečené pláty necháme vychladnúť.
3.     Na prvý plát natrieme plnku, priložíme druhý plát, na ktorý natrieme lekvár alebo džem, priložíme tretí plát, znova natrieme plnku a prikryjeme štvrtým plátom. Zaťažíme na pol hodinu a necháme v chladničke.
4.     Vrch koláča potrieme plnkou a necháme stuhnúť.
5.     Následne koláč polejeme čokoládovou polevou a narežeme na rezy.
 
Postup plnka:
1.     Uvaríme Zlatý krém podľa návodu na obale (vrátane vanilínového cukru).
2.     Vychladnutý krém pridáme do vyšľahaného masla s práškovým cukrom.
 
Postup poleva:
Suroviny rozpustíme nad parou.
 

Produkty v recepte

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor.
Cena / ks: 0,06 € s DPH
SÓDA BIKARBÓNA  LIANA 100 g

SÓDA BIKARBÓNA LIANA 100 g

Sóda bikarbóna v kelímku.
Cena / ks: 0,19 € s DPH
ZLATÝ KRÉM  V PRÁŠKU LIANA 40 g

ZLATÝ KRÉM V PRÁŠKU LIANA 40 g

Krémový prášok vhodný na prípravu kŕemov.
Cena / ks: 0,19 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
Cake mix  Liana 1kg

Cake mix Liana 1kg

Bezlepková piškótová zmes.
Cena / ks: 4,50 € s DPH
Čokoláda Liana 45% 1kg

Čokoláda Liana 45% 1kg

Čokoláda LIANA 45% 1kg.
Cena / ks: 5,80 € s DPH