Bezlepkové medové rezy

  • Na tento recept sú potrebné suroviny, ktoré má každá gazdinka doma. Ideálne je rezy jesť až na druhý deň, aby zvláčneli. Avšak trpezlivosť sa Vám vyplatí
Bezlepkové medové rezy
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    24
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
450 g Cake mix Liana
2 ks vajcia
2 ks žĺtky
200 g práškový cukor
2 lyžičky Sóda bikarbóna Liana
4 lyžice med
70 g rastlinný tuk
 
Plnka:
400 ml mlieko
1 ks Zlatý krém Liana
150 g práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
250 g m
aslo

Čokoládová poleva:
100 g čokoláda Liana 45%
50 g rastlinný tuk na polevy
10 g maslo

Dodatky:
ríbezľový džem alebo slivkový lekvár
 

 



 



Postup

1.     Rukou vypracujeme jemné cesto z uvedených surovín. Rozdelíme ho na 4 diely a každý uložíme na papier na pečenie. Cesto vyvaľkáme cca 1,5 cm od okraja. Vrch popicháme vidličkou a pečieme na obrátenom plechu asi 7 minút pri 200°C.
2.     Upečené pláty necháme vychladnúť.
3.     Na prvý plát natrieme plnku, priložíme druhý plát, na ktorý natrieme lekvár alebo džem, priložíme tretí plát, znova natrieme plnku a prikryjeme štvrtým plátom. Zaťažíme na pol hodinu a necháme v chladničke.
4.     Vrch koláča potrieme plnkou a necháme stuhnúť.
5.     Následne koláč polejeme čokoládovou polevou a narežeme na rezy.
 
Postup plnka:
1.     Uvaríme Zlatý krém podľa návodu na obale (vrátane vanilínového cukru).
2.     Vychladnutý krém pridáme do vyšľahaného masla s práškovým cukrom.
 
Postup poleva:
Suroviny rozpustíme nad parou.
 


Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.