Bezlepkové langoše z cesta v chladničke

  • Rovnako chutné a aj lepšie ako z trhov
pre recept na Bezlepkové kváskové langoše bez rozkvasu kliknite sem.
Bezlepkové langoše
  • 67
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    11
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
250 g Bakery mix Liana
250 g Bread mix white Liana
1 ks vajce
100 ml voda/mlieko (na kvások)
20 g čerstvé droždie
1/2 KL cukor
250 ml kyslá smotana
250 ml voda/mlieko
štipka soli
 
Na obloženie:
cesnak
kečup
tatárska omáčka
syr
 
 

 

 

 

Postup

1. Pripravíme kvások zo 100 ml teplej vody/mlieka, cukru a droždia. Necháme cca 10 minút nakvasiť. Do misky vsypeme obe bezlepkové múčne zmesi, soľ, vajíčko, nakysnutý kvások z droždia, kyslú smotanu a 250 ml vody / mlieka. Miešame najlepšie elektrickým mixérom s hnetacími metličkami. Prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky.
 
2. Použijeme o cca 2-3 hodiny. Cesto nám vydrží aj niekoľko dní v chladničke a postupne z neho odoberáme. Podložku podsypeme s Bakery mix Liana a vyformujeme rukou alebo vyvaľkáme valčekom do kruhu.
 
3. Vyprážame v rozohriatom oleji na panvici z oboch strán do zlatista. Obložíme podľa chuti kečupom, tatárskou omáčkou, syrom. Môžeme pripraviť aj plnené langoše tak, že polovicu kruhu naplníme, preložíme a kraje zlepíme. Rovnako vypražíme v oleji. Z uvedej dávky pripravíme asi 11 ks langošov.
 
Dobrý tip:
V chladničke cesto vydrží aj týždeň. Postupne z neho odoberáme a pečieme langoše.

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

67
Počet hodnotení: 6
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.