Bezlepkové langoše

  • Rovnako chutné a aj lepšie ako z trhov
Bezlepkové langoše
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    11
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
500 g Bakery mix Liana
1 ks vajce
300 ml voda/mlieko
250 ml kyslá smotana
20 g čerstvé droždie
1/2 lyžičky cukru
štipka soli
olej na vyprážanie
 


Postup

1. Pripravíme si kvások z asi 100 ml teplej vody/mlieka, cukru a droždia. Do misky dáme ostatné suroviny, pridáme pripravený kvások, zvyšné mlieko/voda a miešame najlepšie elektrickým mixérom cca 5 minút. Prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky.
2. Použijeme o cca 2-3 hodiny. Cesto nám vydrží aj niekoľko dní v chladničke a postupne z neho odoberáme. Vyformujeme rukou alebo vyvaľkáme valčekom do kruhu na pracovnej doske.
3. Vypražáme v rozohriatom oleji  na panvici z oboch strán do zlatista. Obložíme podľa chuti kečupom, tatárskou omáčkou, syrom. Môžeme pripraviť aj plnené langoše tak, že polovicu kruhu naplníme, preložíme a kraje zlepíme. Rovnako vypražíme v oleji. Z uvedej dávky pripravíme asi 11ks langošov.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.