Bezlepkové kváskové tmavé bagety

  • bagety ako z bagetérie chrumkáva kôrka a vláčny stred a to všetko bez použitia droždia
Bezlepkové kváskové tmavé bagety
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    24:00
    (h:m)
  • Porcie
    4-5
    (ks)

Ingrediencie

1.deň suroviny na rozkvas:
200 g Bread mix dark,
380-400 ml vlažná voda,
2-3 PL kvások
(recept na kvások nájdete na našej stránke www.lianasro.sk.
 

2. deň suroviny:
230-250 g Bread mix dark,
3 polievkové lyžice oleja,
1 kávová lyžička soli,
ľanové semienka, slnečnicové semienka, sezamové semienka



Postup

Postup 1. deň - rozkvas:
Všetky suroviny z 1. dňa zmiešame, prikryjeme fóliou a necháme pri izbovej teplote do nasledujúceho dňa 15-20 hodín.
 

Postup 2. deň:

Do rozkvasu z 1. dňa postupne primiešame elektrickým hnetačom suroviny z 2. dňa. Nakoniec primiešame zmes semien. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 2 hodiny. Následne spracujeme bagetky, uložíme ich na plech na bagety, prikryjeme fóliou a necháme ešte cca 1 hodinu podkysnúť. Pred pečením bagetky potrieme zmesou vody a oleja. Narežeme, posypeme semienkami. Pečieme pri teplote 200°C 20 - 30 minút. Ihneď po upečení pokropíme vodou a na mriežke prikrytý utierkou necháme dobre vychladnúť.  


Kváskové pečivo:

1. Kváskové pečivo je chutnejšie

2. Kváskové pečivo dlhšie vydrží

3. Kváskové pečivo sa lepšie trávi

4. Kváskové pečivo je vhodnejšie aj pre diabetikov

5. Bezlepkové kváskové pečivo je vhodné aj pre celiatikov

6. Kvások: nenafukuje, je ľahšie stráviteľný, neprekysľuje organizmus, prospieva našej postave, je zdravší ako droždie a nie je to nič komplikované pracovať s ním.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.