Bezlepkové tmavé kváskové bagety bez rozkvasu

Bezlepkové tmavé kváskové bagety bez rozkvasu

Trvanie: 16:30 (h:m) Porcie: 6 (ks)
Bez potreby robiť rozkvas. Skvelá rýchla voľba upečenia pečiva.

Bez lepku pre recept na Bezlepkové kváskové tmavé bagety

Ingrediencie
  • 370 g Bread mix dark Liana
  • 300 g voda
  • 1 lyžička soľ
  • 2 lyžice olivový olej
  • 2 lyžice kvások
  • semienka na posypanie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Do kuchynského robota vložíme všetky suroviny okrem semienok a hákom necháme miesiť 5-7 minút.
2. Vypracované cesto premiestnime na pomúčenú podložku. Zo začiatku poprekladáme cesto plastovou vareškou, potom miesime pár minút rukami tak, aby vznikol nelepivý, hladký bochník.
3. Vytvarujeme valec, ktorý rozdelíme na 6 častí (jedna časť cca 130 g).
4. Z každej časti vytvarujeme bagetku a vložíme do formy. Ak nemáme formu na bagety, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Bagety ukladáme ďalej od seba, pretože zdvojnásobia svoj objem. Povch bagetiek posypeme semienkami a rukou vtlačíme jemne do cesta.
5. Pripravené bagety zakryjeme igelitom alebo vložíme do plastovej nádoby s vrchnákom a necháme na teplom mieste kysnúť cca 13-15 hodín. Podľa teploty v miestnosti tak, aby zdvojnásobili svoj objem.
6. Rúru vyhrejeme na 240°C. Na spodok rúry dáme plech, ktorý bude slúžiť na paru.
7. Pred pečením bagety postriekame jemne vodou, vložíme do vyhriatej rúry, do spodného plechu nalejeme cca 3 dcl vriacej vody a pečieme 15 minút.
8. Vyberieme spodný plech s vodou, znovu postriekame bagety, teplotu znížime na 190°C a dopekáme cca 25 minút.
9. Bagety ešte raz postriekame vodou asi 10 minút pred koncom pečenia.
10. Hotové necháme vychladnúť na mriežke.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
  • 370 g Bread mix dark Liana
  • 300 g voda
  • 1 lyžička soľ
  • 2 lyžice olivový olej
  • 2 lyžice kvások
  • semienka na posypanie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné