Bezlepkové kváskové rožky
Rozkvas
- 150 g Rolls mix Liana
- 1 PL ryžový kvások
- 200 ml voda
Cesto
- rozkvas
- 150 g Rolls mix Liana
- 1 KL soľ
- 100 ml teplá voda
- 3-5 PL olej
Ďalej potrebujeme
- zmes olivového oleja a vody 11
- Z vody, Rolls mixu a kvásku pripravíme rozkvas, ktorý prikrytý necháme kysnúť do druhého dňa aspoň 12 hodín.
- Na druhý deň k rozkvasu pridáme Rolls mix, soľ a vodu. Miešame mixérom s hnetacími metličkami, počas miešania pridáme olej. Prikryjeme a necháme kysnúť 2-3 hodiny.
- Naolejovanými rukami zľahka spracujeme na naolejovanej podložke. Rozdelíme na menšie časti, ktoré vyvaľkáme do tvaru trojuholníka a stočíme od širšej časti k užšej. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryté potravinovou fóliou necháme kysnúť 2-4 hodiny.
- Potrieme zmesou vody a oleja. Pečieme pri 230-250°C 20-22 minút.
- Rožky po vybratí z rúry postriekame vodou a necháme vychladnúť.
Dobrý tip 1 :
Postup ako pripraviť Bezlepkový ryžový kvások nájdete tu: https://www.liana.sk/nase-recepty/bezlepkovy-kvasok-z-ryzovej-muky
Dobrý tip 2:
Viac o bezlepkovom kváskovaní sa dočítate na našom blogu v článkoch "Ako založiť bezlepkový kvások" a "10 mýtov a skutočností o kvásku"
Rozkvas
- 150 g Rolls mix Liana
- 1 PL ryžový kvások
- 200 ml voda
Cesto
- rozkvas
- 150 g Rolls mix Liana
- 1 KL soľ
- 100 ml teplá voda
- 3-5 PL olej
Ďalej potrebujeme
- zmes olivového oleja a vody 11
Produkty k receptu