Bezlepkové kváskové chlebové misky

  • Ak vás láka vyskúšať chlebové misky nech sa páči - pripravili sme pre vás recept. Do chlebových misiek môžeme servírovať všetko čo sa podáva s chlebom.
Bezlepkové kváskové chlebové misky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    18:00
    (h:m)
  • Porcie
    4
    (ks)

Ingrediencie

1. deň – rozkvas:
150 g Bread mix dark Liana
2 lyžice kvások
250 ml vlažná voda
 
2. deň:
150 g Bread mix dark Liana
150 g Bread mix white Liana
1 lyžička soľ
150 ml voda
1 lyžica chia semienka
1 lyžica bravčová masť
 
Dodatky:
na podsypanie ryžová múka Liana

Postup

1. Suroviny na rozkvas zmiešame v miske vareškou. Prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste postáť 12 hodín. 
2. Nasledujúci deň v pohári rozmiešame vodu s chia semienkami a necháme v kľude cca 10 minút. 
3. Pripravíme cesto v kuchynskom robote z rozkvasu z prvého dňa, pridáme Bread mix dark a white, soľ, vodu s chia semienkami a necháme miešať cca 5-7 minút. Do vymiešaného cesta vmiešame bravčovú masť a znovu necháme pár minút miešať. Cesto trochu pomúčime a necháme v plastovej miske prikryté kysnúť cca 3 hodiny. 
4. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a vypracujeme bochník. Rozdelíme ho na 4 časti a každú časť ešte premiesime. Vytvarujeme malé bochníčky, ktoré pomúčime zo všetkých strán a necháme kysnúť 2 hodiny. Na konečné kysnutie môžeme použiť ošatky alebo formy, prípadne necháme voľne na papieri na pečenie na ktorom budeme piecť. 
5. Do rúry vložíme plech na pečenie a na dno položíme druhý plech na záparu a vyhrejeme na 240°C. Dáme zovrieť 250 ml vody. Bochníčky narežeme, pokropíme vodou, preložíme na vyhriaty plech, do spodného plechu vylejeme vriacu vodu a pečieme 15 minút. Potom teplotu znížime na 180°C, spodný plech vyberieme a znovu postriekame vodou. Pečieme 25 minút. Asi 10 minút pred koncom pečenia ešte raz postriekame vodou. Upečené bochníčky necháme vychladnúť na mriežke. 
6. Pred podávaním zrežeme vrch, vydlabeme dieru a naplníme. Steny bochníčka nenecháme úplne tenké, aby sa neroztrhol a nepremokol, keď naservírujeme horúce jedlo. 
 
Dobrý tip: V chlebových miskách sa môže podávať hustá krémová polievka, kapustová, prípane mäso so zeleninou alebo guláš. 
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.