Bezlepkové kváskové mini chlebíky

  • Kváskové mini chlebíky s tekvicovými, ľanovými a slnečnicovými semienkami.
Bezlepkové kváskové mini chlebíky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    20:00
    (h:m)
  • Porcie
    2
    (ks)

Ingrediencie

1. deň 
150 g Bread mix white Liana
200 g vlažná voda
1 PL kvások

2. deň 
150 g Bread mix dark Liana
80 g vlažná voda
1 kl soľ
1 kl rasca
2 PL zmes semienok (tekvicové, ľanové, slnečnicové)
2 PL olej
1 PL zemiakové vločky
 


Postup

1. Suroviny z prvého dňa zmiešame v miske vareškou, zakryjeme fóliou a necháme kysnúť pri izbovej teplote cca 12 hodín.
2. Po nakysnutí zmiešame v kuchynskom robote s hákmi so surovinami z 2. dňa. Preložíme na pomúčenú podložku a vypracujeme vláčne cesto. Podľa potreby podložku podsypávame ryžovou múkou. Ak sa bude cesto spočiatku lepiť pomôžeme si plastovou stierkou na cesto a potom miesime rukami.
3. Ak máme dobre vypracované cesto, ktoré sa nelepí, rozdelíme ho na 2 časti po cca 300 g. Bochníky spracujeme, pomúčime zo všetkých strán, aby sa neprilepili na ošatku a vložíme do 2 malých ošatiek.
4. Do ošatky vkladáme hladkou stranou nadol, aby spoje cesta boli navrchu. Necháme prikryté kysnúť 5-6 hodín.
5. Do rúry vložíme plech na ktorom budeme piecť chlebíky. Na spodok rúry vložíme starší plech na paru. Rúru vyhrejeme na 230°C
6. Chleby preklopíme na papier na pečenie, narežeme a postriekame vodou.
7. Prenesieme na vyhriaty plech a do spodného plechu nalejeme  2,5 dcl vriacej vody. Pečieme 15 minút.
8. Plech s parou vytiahneme, znížime teplotu na 200°C, chleby znovu postriekame a pečieme 20-25 minút.
9. 10 minút pred koncom pečenia postriekame vodou ešte raz. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.