Naše recepty

Bezlepkové dukátové buchtičky

Bezlepkové dukátové buchtičky
Dľžka prípravy
1 hodina
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
6

Ingrediencie

Cesto:

300g Bakery mix Liana

250 ml mlieko
15 g droždie
1 vajce
1 PL kryštálový cukor na kvások
50 g kryštálový cukor
50 g maslo
2 ks Škoricový cukor Liana
 
Vanilkový krém:
1,2 l mlieko
1 ks Vanilkový puding Liana Exclusive
5 PL kryštálový cukor
pár kvapiek rumovej esencie alebo rum
 

Postup

1. Do Bakery mix vylejeme vykysnutý kvások (z mlieka, droždia a cukru), pridáme rozpustené maslo, vajíčko a cukor. Všetko mixujeme až dovtedy kým sa cesto nechytá na steny misky. Zakryjeme fóliou a necháme kysnúť 45 minút.
 
2. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme na obdĺžnik, potrieme olejom a posypeme škoricovým cukrom. Zrolujeme do veľkých valčekov a uložíme na plech. Znova potrieme olejom a porežeme na časti. 20 minút necháme ešte podkysnúť.
 
3. Pečieme na 200°C asi 20 minút. Upečené buchtičky môžeme potrieť opäť olejom. Ak už máme buchtičky naservírované polejeme ich vanilkovým pudingom. Puding môžeme robiť presne podľa návodu na obale alebo dať všetky potrebné suroviny na puding do hrnca (okrem rumu alebo esencie). Ak puding zovrie varíme ho ešte 2 minútky. Do hotového pudingu pridáme rum alebo esenciu. Buchtičky polievame ešte horúcim pudingom.

Produkty v recepte

Škoricový cukor LIANA 1 kg

Škoricový cukor LIANA 1 kg

Škoricový cukor.
Cena / ks: 2,50 € s DPH
Akcia
Puding VANILKA Liana Excl.76g

Puding VANILKA Liana Excl.76g

Puding príchuť vanilka rady Liana exclusive.
Cena / ks: 0,49 € s DPH
Škoricový cukor LIANA 20 g/150ks

Škoricový cukor LIANA 20 g/150ks

Škoricový cukor.
Cena / ks: 0,08 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
Bakery mix Liana 1kg

Bakery mix Liana 1kg

Bezlepková zmes na kysnuté cesto
Cena / ks: 5,50 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
AKCIA 3 x BAKERY MIX Liana

AKCIA 3 x BAKERY MIX Liana

Cena / ks: 15,00 € s DPH