Bezlepkové dukátové buchtičky

  • Vhodné ako hlavné jedlo dňa alebo ako sladká maškrta v podobe dezertu
Bezlepkové dukátové buchtičky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    6
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

300g Bakery mix Liana

250 ml mlieko
15 g droždie
1 vajce
1 PL kryštálový cukor (na kvások)
50 g kryštálový cukor
50 g maslo
2 ks Škoricový cukor Liana
 
Vanilkový krém:
1,2 l mlieko
1 ks Vanilkový puding Liana Exclusive
5 PL kryštálový cukor
pár kvapiek rumovej esencie alebo rum
 


Postup

1.     Pripravíme kvások z mlieka, droždia a lyžici cukru. Necháme postáť. Do Bakery mix pridáme rozpustené maslo, vajíčko, cukor a vykysnutý kvások z droždia. Všetko mixujeme dovtedy, pokiaľ sa cesto nechytá na steny misky. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť cca 45 minút.
2.     Cesto rozdelíme na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme na obdĺžnik, potrieme olejom a posypeme škoricovým cukrom. Zrolujeme do tvaru valčeka a uložíme na plech. Znova potrieme olejom a porežeme na časti. Necháme cca 20 minút podkysnúť.
3.     Dáme piecť na 200°C asi 20 minút. Upečené dukátové buchtičky môžeme znova potrieť olejom.
4.     Naservírované buchtičky polejeme horúcim vanilkovým pudingom.
5.     Puding pripravíme podľa návodu na obale a nakoniec pridáme pár kvapiek rumu.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.