Naše recepty

Bezlepkové dukátové buchtičky

Bezlepkové dukátové buchtičky
Dľžka prípravy
1 hodina
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
6

Ingrediencie

Cesto:

300g Bakery mix Liana

250 ml mlieko
15 g droždie
1 vajce
1 PL kryštálový cukor (na kvások)
50 g kryštálový cukor
50 g maslo
2 ks Škoricový cukor Liana
 
Vanilkový krém:
1,2 l mlieko
1 ks Vanilkový puding Liana Exclusive
5 PL kryštálový cukor
pár kvapiek rumovej esencie alebo rum
 

Postup

1.     Pripravíme kvások z mlieka, droždia a lyžici cukru. Necháme postáť. Do Bakery mix pridáme rozpustené maslo, vajíčko, cukor a vykysnutý kvások z droždia. Všetko mixujeme dovtedy, pokiaľ sa cesto nechytá na steny misky. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť cca 45 minút.
2.     Cesto rozdelíme na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme na obdĺžnik, potrieme olejom a posypeme škoricovým cukrom. Zrolujeme do tvaru valčeka a uložíme na plech. Znova potrieme olejom a porežeme na časti. Necháme cca 20 minút podkysnúť.
3.     Dáme piecť na 200°C asi 20 minút. Upečené dukátové buchtičky môžeme znova potrieť olejom.
4.     Naservírované buchtičky polejeme horúcim vanilkovým pudingom.
5.     Puding pripravíme podľa návodu na obale a nakoniec pridáme pár kvapiek rumu.

Produkty v recepte

Akcia
Puding VANILKA Liana Excl.76g

Puding VANILKA Liana Excl.76g

Puding príchuť vanilka rady Liana exclusive.
Cena / ks: 0,49 € s DPH
Škoricový cukor LIANA 20 g/150ks

Škoricový cukor LIANA 20 g/150ks

Škoricový cukor.
Cena / ks: 0,08 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
Bakery mix Liana 1kg

Bakery mix Liana 1kg

Bezlepková zmes na kysnuté cesto
Cena / ks: 5,50 € s DPH