Bezlepkové dukátové buchtičky preliate vanilkovým krémom

  • Domáce dukátové buchtičky, po ktorých sa budú všetci oblizovať, s chutným vanilkovým krémom.
pre recept ne Bezlepkové dukátové buchtičky so škoricovým cukrom kliknite sem.
Bezlepkové dukátové buchtičky preliate vanilkovým krémom
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Bakery mix Liana
50 g cukor
1 vajce
300 ml mlieko
15 g droždie
50 ml olej alebo bravčová masť
 
Krém:
800 ml mlieko
4 PL cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
1 ks Zlatý krém Liana

Postup

1.      Pripravíme kvások z asi 100 ml teplého mlieka,  cukru a droždia.
2.      Do misky dáme 300 g Bakery mix , 1 vajce, zvyšok mlieka a pripravený kvások. Všetko spolu dôkladne vymiešame. Nakoniec pridáme olej a miešame najlepšie elektrickým mixérom cca  1 minútu. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút, aby zdvojnásobilo svoj objem.
3.     Vyklopíme na pracovnú dosku posypanú Bakery mix. Rozdelíme na asi 5 častí. Každú časť ušúľame na valček, ktorý pokrájame na asi 2 cm kúsky. Uložíme na vymastený plech, necháme ešte 10-15 minút podkysnúť. . Potrieme olejom a pečieme jemne dozlatista pri 190°C asi 10-12 minút.

4. Časť mlieka dáme zovrieť. Pridáme cukor a Vanilínový cukor Liana. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlatý krém Liana a vlejeme do vriaceho mlieka s cukrom. Miešame do zhustnutia.

5. Pripraveným krémom polejeme buchtičky a podávame.

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.