Bezlepkové čokoládové kocky s kúskami jahôd

  • Koláčik si musia zamilovať aj nečokoholici
Bezlepkové čokoládové kocky s kúskami jahôd
  • 85
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
120 g maslo
200 g práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
2 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
4 ks vajcia
150 g Cake mix Liana

Čokoládová poleva :
100 g čokoláda 45% Liana
10 g maslo
10 g stužený tuk

Dodatky : 200 g jahodový džem, čerstvé jahody, biela čokoláda Liana
 

 



 



Postup

1.      Do mixéra dáme zmäknuté maslo, 4 ks žĺtkov, 100 g práškového cukru a vanilínový cukor. Uvedené suroviny mixujeme do peny.
2.      Urobíme sneh z vaječných bielkov a 100 g práškového cukru.
3.      Zmiešame zmes Cake mix s kakaom tmavým a na malých otáčkach vmixujeme do peny.
4.      Nakoniec primiešame ručne sneh z bielkov.
5.      Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (20x30cm) a dáme piecť na 170°C cca 40 minút.
6.      Vychladnuté cesto preložíme na tácku vrchom dole a stiahneme papier na pečenie.
7.      Rozrežeme na polovicu a spodný diel natrieme jahodovým džemom.
8.      Poukladáme nakrájané čerstvé jahody, položíme druhý plát cesta a popritláčame.
9.      Nad parou roztopíme čokoládu, maslo a stužený tuk.
10.    Polejeme koláč.
11.    Z 
bielej čokolády urobíme pásiky a špáradlom potiahneme tak, aby nám vznikol vzor.
12.    Na vrch koláča poukladáme čerstvé, celé jahody a necháme vychladnúť.
13.     Nakrájame na kocky.


Čo si myslíte o tomto recepte?

85
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.