Naše recepty

Bezlepková vianočka

Bezlepková vianočka
Dľžka prípravy
1 hodina
Náročnosť prípravy
jednoduchá

Ingrediencie

350 g Bakery mix Liana
80 g cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
1 lyžička Citrónová poleva Liana
70 g maslo
2 žĺtky
20 g droždie
300 ml mlieko
štipka soli
hrozienka, mandle plátky

 

Postup

1.      Pripravíme si kvások z mlieka, cukru, a droždia.
2.      Do misky dáme zmes Bakery mix, pripravený kvások, maslo, žĺtky, citrónovú polevu, vanilínový cukor a ideálne za pomoci kuchynského robota s hnetacou metličkou vypracujeme hladké cesto, pridáme hrsť namočených hrozienok a necháme podkysnúť cca 30 minút.
3.      Rozdelíme na 3 časti, každú rozgúľame do dĺžky a zapletieme. Necháme na plechu ešte cca 30-45 minút podkysnúť.
4.      Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme mandľami a pečieme najprv 10 minút pri teplote 200°C, následne teplotu znížime na 180°C a ešte 20 minút dopečieme.
 

Dobrý tip: Ak je už povrch počas pečenia dostatočne hnedý môžeme vianočku prekryť papierom na pečenie. 

Ak nemáte citrónovú polevu Liana môžete ju nahradiť citrónovou šťavou alebo kôrou.

Produkty v recepte

POLEVA citrónová 25 g

POLEVA citrónová 25 g

Cukrárska poleva citrónová.
Cena / ks: 0,21 € s DPH
Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor.
Cena / ks: 0,06 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
Bakery mix Liana 1kg

Bakery mix Liana 1kg

Bezlepková zmes na kysnuté cesto
Cena / ks: 5,50 € s DPH