Bezlepková vianočka

  • Nadýchaná vianočka s príjemnou vanilkovou chuťou.
Bezlepková vianočka
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

350 g Bakery mix Liana
80 g cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
1 lyžička Citrónová poleva Liana
70 g maslo
2 žĺtky
20 g droždie
300 ml mlieko
štipka soli
hrozienka, mandle plátky

 



Postup

1.      Pripravíme si kvások z mlieka, cukru, a droždia.
2.      Do misky dáme zmes Bakery mix, pripravený kvások, maslo, žĺtky, citrónovú polevu, vanilínový cukor a ideálne za pomoci kuchynského robota s hnetacou metličkou vypracujeme hladké cesto, pridáme hrsť namočených hrozienok a necháme podkysnúť cca 30 minút.
3.      Rozdelíme na 3 časti, každú rozgúľame do dĺžky a zapletieme. Necháme na plechu ešte cca 30-45 minút podkysnúť.
4.      Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme mandľami a pečieme najprv 10 minút pri teplote 200°C, následne teplotu znížime na 180°C a ešte 20 minút dopečieme.
 

Dobrý tip: Ak je už povrch počas pečenia dostatočne hnedý môžeme vianočku prekryť papierom na pečenie. 

Ak nemáte citrónovú polevu Liana môžete ju nahradiť citrónovou šťavou alebo kôrou.



Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.