Bezlepková vianočka

  • Obľúbené kysnuté sladké nadýchané pečivo s príjemnou vanilkovou chuťou.
Bezlepková vianočka
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

350 g Bakery mix Liana
80 g cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
1 lyžička Poleva citrónová Liana
70 g maslo
2 žĺtky
20 g droždie
300 ml mlieko
štipka soli
hrozienka, plátky mandlí

 

 

 

 

 

Postup

1. Pripravíme si kvások z mlieka, cukru, a droždia.
2. Do misky dáme zmes Bakery mix, pripravený kvások z droždia, maslo, žĺtky, citrónovú polevu, vanilínový cukor a ideálne za pomoci kuchynského robota s hnetacou metličkou vypracujeme hladké cesto, pridáme hrsť namočených hrozienok a necháme podkysnúť cca 30 minút.
3. Rozdelíme na 3 časti, každú rozgúľame do dĺžky a zapletieme. Necháme na plechu ešte cca 30-45 minút podkysnúť.
4. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme mandľami a pečieme najprv 10 minút pri teplote 200°C, následne teplotu znížime na 180°C a ešte 20 minút dopečieme.
 
Dobrý tip: Ak je už povrch počas pečenia dostatočne hnedý môžeme vianočku prekryť papierom na pečenie. 
 
Dobrý tip 2: Ak nemáme citrónovú polevu Liana môžete ju nahradiť citrónovou šťavou alebo kôrou.

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.