Bezlepková dvojfarebná vianočka vo forme

  • Jednoduchá príprava dvojfarebnej vianočky v silikónovej forme.
Bezlepková dvojfarebná vianočka vo forme
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
350 g Bread mix white Liana
30 g droždie
75 g cukor
300 ml mlieko
štipka soli
2 žĺtky
1 ks Škoricový cukor Liana
80 g rastlinný tuk 
hrsť hrozienok
0,5 dcl rum
1 lyžička Kakao tmavé Liana

Dodatky:
olej na potretie 


Postup

1. Pripravíme kvások z mlieka, cukru a droždia. Necháme cca 10 minút postáť na teplom mieste.
2. Do misky nasypeme Bread mix white, pripravený kvások z droždia, maslo, žĺtky, soľ, Škoricový cukor a vypracujeme hladké cesto. 
3. Nakoniec do cesta pridáme vyžmýkané hrozienka a tuhý sneh z bielkov. Kto chce môže pridať aj rum. Necháme 30 minút podkysnúť.
4. Oddelíme 1/3 cesta a pridáme do nej Kakao tmavé. Kakaové cesto dáme na dno formy a na neho uložíme zvyšnú časť cesta. Necháme 30-45 minút podkysnúť.
5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C 10 minút.
6. Potom teplotu znížime na 180°C a 20 minút ešte dopečieme. 
7. Po upečení vyklopíme z formy a potrieme vodou zmiešanou s olejom.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.