Bezlepková punčová torta

  • punčová torta plná vitamínov z LianaVITu malina
Bezlepková punčová torta
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Korpus biely :
6 vajcia
240 g cukor
350 g Cake mix Liana
150 ml horúca voda
100 ml olej

Korpus ružový :
4 vajcia
160 g cukor
230 g Cake mix Liana
100 ml horúca voda
80 ml olej
ružové potravinárske farbivo
 

Sirup:
300 ml voda
70 g cukor
punčová aróma
rum

1 ks LianaVIT MALINA 75g


 

Punčová poleva:
1 ks Punčová poleva Liana
200 g práškový cukor



Postup

  1.  Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, žĺtka, olej a vodu. Cake mix už len zľahka vareškou primiešame k vyšľahanej hmote. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C približne 20 minút dozlatista.
  2. Ružový korpus pripravíme rovnako, ale na záver do cesta ešte pred pečením primiešame pár kvapiek ružového potravinárskeho farbiva.
  3. Pripravíme si sirup. Vodu s cukrom prevaríme, dochutíme rumom a punčovou arómou. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého vsypeme LianaVIT MALINA.
  4. Upečený vychladnutý svetlý korpusy prekrojíme na 3 časti. Ružový plát prekrojíme na 2 časti. Spodný prekrojený svetlý plát natrieme džemom, prikryjeme ružovým plátom, ktorý rovnomerne polejeme uvareným vychladnutým sirupom. Znova natrieme džem a priložíme druhý svetlý plát. Opáť ružový poliaty sirupom a svetlý plát. Zaťažíme na 2-3 hodiny celý pripravený zákusok.
  5. 5. Nakoniec polejeme pripravenou punčovou polevou. Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Rozotierame teplým nožom po celom povrchu. Necháme stuhnúť.

 

Dobrý tip: Krájame teplým nožom.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.