Bezlepková krtkova torta do pohárov

  • Obľúbená krtkova (bezlepková) torta v jednoduchšej verzii - do pohárov. Veľmi rýchly recept, v ktorom nie je potrebný čas na tuhnutie, takže sa môže ihneď podávať.
pre ďalšiu verziu tohto receptu kliknite sem.
Bezlepková krtkova torta do pohárov
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:45
    (h:m)
  • Porcie
    6
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
2 PL  Cake mix Liana
3 PL  cukor práškový
1 PL  Kakao tmavé Liana
1 PL  voda
1 PL  olej
3 ks  vajcia
1 ks  Vanilínový cukor Liana
štipka soli
 
Krém:
400 ml  mlieko
3       PL  kryštálový cukor
1       ks   Zlatý krém Liana
 
Šľahačka:
150 ml  mlieko
1      ks  Šľahačkové potešenie Liana
 
Ďalej potrebujeme:
2 banány
tortovú formu Ø 26 cm
 
 
 
 
 
  

Postup

1. Vaječné bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha. V druhej miske žĺtky vyšľaháme s cukrom, olejom a vodou do peny. Zašľaháme Cake mix, kakao tmavé a zľahka vmiešame tuhý sneh. V tortovej forme upečieme tenký korpus. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 10 minút. Necháme korpus vychladnúť. 
 
2. Z mlieka, Zlatého krému a cukru uvaríme hustý krém a za občasného miešania necháme prechladnúť. 
 
3. V 150 ml mlieku vyšľaháme Šľahačkové potešenie do tuha. Vychladnutý krém prešľaháme ručným šľahačom a vmiešame pripravenú šľahačku. 
 
4. Navrstvíme do pohárov striedavo rozmrvený korpus, krém, nakrájaný banán na kolieska, opäť krém a na vrch urobíme kopček z rozmrveného korpusu.
 
Dobrý tip: Tento dezert je veľmi rýchly a nie je potrebný žiaden čas na tuhnutie. Môže sa podávať hneď ako sa pripraví. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.