Bezlepková krtkova torta

  • Jednoduchý recept aj keď sa na prvý pohľad zdá opak. Úžasná kombinácia čokolády, tvarohu a banána. Hodí sa na akýkoľvek sviatok
Bezlepková krtkova torta
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
100 g Fine mix Liana
220 g Cake mix Liana
180 g kryštálový cukor
3 vajcia
3 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
200 ml olej
200 ml mlieko
 
Tvarohová plnka:

250 g tvaroh jemný
400 ml kyslá smotana
250 g šľahačka 33%
100 g čokoláda Liana 70%
3 ks Vanilínový cukor Liana
3-4 ks banány
1 stužovač šľahačky
1 PL práškový cukor

 



 



Postup

1. Celé vajcia šľaháme 12 minút.
2. Pridáme cukor a šľaháme do peny pokiaľ sa cukor nerozpustí.
3. Pomaly pridáme olej a mlieko a ešte 10 minút šľaháme.
4. Pridáme Cake mix a Fine mix zmiešané s kakaom, ale iba ručne zľahka zapracujeme do vajíčkovej masy.
5. Vylejeme do okrúhlej formy (priemer 26 cm) vystlanej papierom na pečenie a upečieme pri teplote 170°C 30 minút. Necháme vychladnúť.
6. Do korpusu vyrežeme jamu asi 2 cm od odkraja a vybraté cesto odložíme. Poslúži nám na záverečné posypanie torty.
7. Korpus môžeme natrieť džemom, poukladáme banány a nakoniec plnku tak, aby nám vznikol kopček.
8. Na plnku namrvíme vydlabané cesto a dáme do chladu stuhnúť, najlepšie do druhého dňa.
9. Vychladnutú tortu môžeme podávať.
 
 Postup tvarohová plnka:
1. Vyšľaháme šľahačku so stužovačom a práškovým cukrom.
2. Do misky dáme tvaroh, kyslú smotanu, vanilínové cukry a nastrúhanú čokoládu.
3. Nakoniec primiešame vyšľahanú šľahačku a podľa chuti dosladíme práškovým cukrom. 


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.