Bezlepková knedľa

Bezlepková knedľa

Domáca kysnutá knedľa nenahradí tú z obchodu.

Bez lepku pre recept na Bezlepkovú parenú knedľu z Bread mix white

Ingrediencie
Cesto
  • 500 g Bakery mix Liana
  • 2 vajcia
  • 1 ČK soľ
  • 30 g droždie
  • 2 PL olej
  • 1 KL cukor na kvások
  • 400 ml vlažná voda
  • 1 bezlepkový rožok
Ďalej potrebujeme
  • olej na potretie

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Do 400 ml vlažnej vody pridáme cukor, droždie a urobíme kvások. Necháme ho 10 minút vykysnúť.

2. Bezlepkový rožok nakrájame na kocky. Do misky dáme Bakery mix, soľ, olej, vajíčka a nakoniec vylejeme kvások. Cesto dobre vypracujeme mixérom cca 3 minúty a len ručne domiešame pokrájaný rožok. Cesto zakryjeme fóliou a necháme kysnúť 45 minút.

3. Rozdelíme ho na 4 časti. Pracovnú dosku potrieme olejom a vytvarujeme 4 oválne knedle. 10 minút ich ešte necháme podkysnúť. Vykysnuté knedle paríme zakryté 25 minút.

4. Hotové vyberieme na tanier a potrieme olejom.

Dobrý tip:
Ak nám zostane, knedľu uložíme do mrazáka a 2h pred použitím ju necháme rozmraziť.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
  • 500 g Bakery mix Liana
  • 2 vajcia
  • 1 ČK soľ
  • 30 g droždie
  • 2 PL olej
  • 1 KL cukor na kvások
  • 400 ml vlažná voda
  • 1 bezlepkový rožok
Ďalej potrebujeme
  • olej na potretie

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné