Naše recepty

Bezlepková knedľa

Bezlepková knedľa

Ingrediencie

Cesto:

500 g Bakery mix Liana

2 vajcia

1 ČJ soľ

30 g droždie

2 PL olej

1 KL cukor na kvások

400 ml vlažná voda

1 bezlepkový rožok

olej na potretie

 

Postup

1.     Do 400 ml vlažnej vody pridáme cukor, droždie a urobíme kvások. Necháme ho 10 minút vykysnúť.

2.     Bezlepkový rožok nakrájame na kocky. Do misky dáme Bakery mix, soľ, olej, vajíčka a nakoniec vylejeme kvások. Cesto dobre vypracujeme mixérom cca 3 minúty a len ručne domiešame pokrájaný rožok.

3.     Cesto zakryjeme fóliou a necháme kysnúť 45 minút.

4.     Rozdelíme ho na 4 časti. Pracovnú dosku potrieme olejom a vytvarujeme 4 oválne knedle. 10 minút ich ešte necháme podkysnúť.

5.     Vykysnuté knedle paríme zakryté 25 minút.

6.     Hotové vyberieme na tanier a potrieme olejom.

7.     Pílkovým nožom nakrájame toľko, koľko potrebujeme.

 

Dobrý tip: Ak nám zostane, knedľu uložíme do mrazáka a 2h pred použitím ju necháme rozmraziť.

Produkty v recepte

Akcia
BEZ LEPKU
Bakery mix Liana 1kg

Bakery mix Liana 1kg

Bezlepková zmes na kysnuté cesto
Cena / ks: 5,50 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
AKCIA 3 x BAKERY MIX Liana

AKCIA 3 x BAKERY MIX Liana

Cena / ks: 15,00 € s DPH