Bezlepková knedľa

  • Domáca kysnutá knedľa nenahradí tú z obchodu.
Bezlepková knedľa
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

500 g Bakery mix Liana

2 vajcia

1 ČJ soľ

30 g droždie

2 PL olej

1 KL cukor na kvások

400 ml vlažná voda

1 bezlepkový rožok

olej na potretie

 

 

 

 

Postup

1.     Do 400 ml vlažnej vody pridáme cukor, droždie a urobíme kvások. Necháme ho 10 minút vykysnúť.

2.     Bezlepkový rožok nakrájame na kocky. Do misky dáme Bakery mix, soľ, olej, vajíčka a nakoniec vylejeme kvások. Cesto dobre vypracujeme mixérom cca 3 minúty a len ručne domiešame pokrájaný rožok.

3.     Cesto zakryjeme fóliou a necháme kysnúť 45 minút.

4.     Rozdelíme ho na 4 časti. Pracovnú dosku potrieme olejom a vytvarujeme 4 oválne knedle. 10 minút ich ešte necháme podkysnúť.

5.     Vykysnuté knedle paríme zakryté 25 minút.

6.     Hotové vyberieme na tanier a potrieme olejom.

7.     Pílkovým nožom nakrájame toľko, koľko potrebujeme.

 

Dobrý tip: Ak nám zostane, knedľu uložíme do mrazáka a 2h pred použitím ju necháme rozmraziť.

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.