Bezlepková karamelová bábovka

  • Jemná bábovka s príchuťou karamelu. Odoláte?
Bezlepková karamelová bábovka
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:45
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
3 vajcia odvážime – 172 g
Cake mix Liana – 172 g (presne toľko, koľko vážia vajíčka)
70 g kryštálový cukor na karamel 
100 ml zovretá voda 
80 g práškový cukor 
100 ml olej
 
 


Postup

1. Urobíme karamel - kryštálový cukor zalejeme horúcou vodou a necháme vychladnúť.
 
2. Žĺtky oddelíme od bielkov. Dáme do mixéra s práškovým cukrom a mixujeme do peny. Pomaly pridáme karamelovú vodu a olej za stáleho mixovania. Dokopy mixujeme cca 20 minút.
 
3. Do vyšľahanej peny pridáme ručne Cake mix  a tuhý sneh z bielkov. Nalejeme do bábovkovej formy potretej maslom a vysypanej mletými orechami.
 
4. Pečieme na 150°C 35-40 minút najlepšie s ventilátorom (kto má možnosť dolný ohrev). Upečenú bábovku preklopíme na tanier a posypeme vanilínovým a práškovým cukrom.
 
5. Vychladnutú bábkovku narežeme. Ak si chcete nechať na neskôr môžete ju uložiť v mrazáku kde vám vydrží aj 2 mesiace.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.