Bezlepková čokoládová bábovka s vlašskými orieškami

  • Tejto sladkej bombe podľahnú všetci :)
Bezlepková čokoládová bábovka s vlašskými orieškami
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    16
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
150 g Cake mix Liana
180 g maslo
150 g čokoláda 70% Liana
6 ks vajcia
100 g kryštálový cukor
80 g práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
citrónová kôra
1 lyžica Kakao tmavé Liana 
150 g celé orechy
50 g mleté orechy
 
Čokoládová poleva :
150 g čokoláda 70% Liana
50 g maslo
30 g rastlinný tuk na polevy



 



Postup

  1. 1.     V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nalámanú čokoládu a miešaním ju roztopíme.
  2. 2.     Oddelíme žĺtky a bielky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme kryštálový cukor. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom. Postupne pridáme citrónovú kôru, roztopenú čokoládu, Cake mix, kakao, orechy a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
  3. 3.     Cesto vylejeme do vymastenej a zmesou Cake mix vysypanej formy na bábovku. Dáme piecť na 170°C 50-55 minút.
  4. 4.     Necháme vo forme vychladnúť a potom ju preklopíme. Vrch bábovky polejeme čokoládovou polevou.

Postup poleva:
Nad parou rozpustíme všetky suroviny.



 



Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.