Bezlepková čokoládová bábovka s vlašskými orieškami

  • Tejto sladkej bombe podľahnú všetci :)
Bezlepková čokoládová bábovka s vlašskými orieškami
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    16
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
150 g Cake mix Liana
180 g maslo
150 g Čokoláda 70% Liana
100 g cukor kryštálový
80 g cukor práškový
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
1 PL Kakao tmavé Liana 
150 g celé orechy
50 g mleté orechy
6 vajec
citrónová kôra
 
Čokoládová poleva :
150 g Čokoláda 70% Liana
50 g maslo
30 g rastlinný tuk (na polevy)



 

 

 

 

Postup

1. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nalámanú čokoládu a miešaním ju roztopíme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme kryštálový cukor. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a Vanilínovým cukrom. Postupne pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, roztopenú čokoládu, Cake mix, Kakao tmavé, orechy a tuhý sneh z bielkov.
 
2. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku a upečieme pri 170°C 50 - 55 minút.
 
3. Bábovku necháme vo forme vychladnúť a potom ju vyklopíme.
 
4. Nad parou rozpustíme suroviny na polevu a polejeme bábovku.
 
Dobrý tip:
Klasickú verziu receptu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou Cake mix Liana za 150 g polohrubej múky a pridáme 1 vrecko Kypriaceho prášku do pečiva Liana.
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.