Naše recepty

Tvarohová vanilkovo-kakaová pena

Tvarohová vanilkovo-kakaová pena
 
Suroviny:
piškóty okrúhle
2 jemné tvarohy 400-500ml
2 vanilínový cukor LIANA
5-7 lyžíc práškový cukor
0,4 l mlieka
2 šľahačky v prášku LIANA
1 a 1/2 želatína číra LIANA
2 lyžice kakao
banány
 
POSTUP
Vo vyššej nádobe vyšľaháme mlieko so šľahačkami LIANA, pridáme tvarohy, vanilínový cukor LIANA, práškový cukor. Do horúcej vody 0,1l vysypeme želatínu číru Liana a prešľaháme elektrickým šľahačom do vytvorenia peny asi 3 minúty. Ihneď zašľaháme do tvarohovej zmesi.
Na hlbší plech alebo do tortovej formy poukladáme piškóty vylejeme polovicu peny, znova poukladáme piškóty, na piškóty môžeme dať na kolieska nakrájané banány a vylejeme druhú polovicu peny, do ktorej sme pridali 2 lyžice kakaa, prípadne podľa chuti ešte cukor. Necháme vychladnúť minimálne 2 hodiny.
Takýmto spôsobom môžeme pripraviť tvarohovú penu aj do dezertných pohárov.

Produkty v recepte

ŽELATÍNA POTRAVINÁRSKA číra 20 g

ŽELATÍNA POTRAVINÁRSKA číra 20 g

Číra potravinárska želatína.
Cena / ks: 0,35 € s DPH
Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor.
Cena / ks: 0,06 € s DPH
Šľahačka v prášku LIANA 30 g

Šľahačka v prášku LIANA 30 g

Šľahačka z rastlinného tuku v prášku bez cukru.
Cena / ks: 0,27 € s DPH
Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakaový prášok z produktovej rady Liana Exclusive.
Cena / ks: 0,90 € s DPH