Torta s parížskym krémom

  • Ak sa chcete na chvíľu ocitnúť v Paríži
Torta s parížskym krémom
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Piškóta :
5 ks vajíčka
1 dcl olej
1 dcl voda
20 dkg práškový cukor
1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana
200 g polohrubá múka
 
Krém :
300 g čokoláda na varenie
0,4 l mlieko
2 ks šľahačka v prášku Liana
100 g práškový cukor
3 lyžice Kakao tmavé Liana Exclusive
1 ks Želatína číra Liana
0,1 l mlieko (na rozpustenie želatíny)
džem, banány



Postup

  1. 1.     Bielka vyšľaháme do tuha. V druhej nádobe vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme vodu a neskôr olej.
  2. 2.     Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame varechou vyšľahané bielka.
  3. 3.     Vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a upečieme.
  4. 4.     Vychladnutú piškótu prerežeme na polovicu.
 
Postup krém:
  1. 1.     Deň vopred si vo vodnom kúpeli rozpustíme v mlieku čokoládu a práškový cukor. Odložíme do druhého dňa do chladničky alebo necháme poriadne vychladnúť.
  2. 2.     Dobre vychladnutý krém vyšľaháme so šľahačkami v prášku.
  3. 3.     Želatínu číru dáme napučať do studeného mlieka a po 20 minútach zahrejeme na horúco do rozpustenia kryštálikov. Neprevárať! Zašľaháme do šľahačkovej masy.
  4. 4.     Do tortovej formy alebo vyššieho plechu uložíme korpus, potrieme džemom a vylejeme prvú časť krému. Priložíme druhý korpus a vylejeme druhú časť krému.
  5. 5.     Dáme do chladničky stuhnúť na cca 2 hodiny.
  6. 6.     Pred podávaním môžeme ozdobiť vyšľahanou šľahačkou Liana pripravenou podľa návodu na obale a postrúhanou čokoládou.
  7. 7.      Namiesto korpusov môžeme použiť detské piškóty. Medzi piškóty môžeme poukladať aj na kolieska nakrájané banány.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.