Naše recepty

Slovenský krémovník

Slovenský krémovník

Ingrediencie

Cesto:
500 g hladká múka
150 g práškový cukor
70 g masla
1 ks Salajka jelenia soľ Liana
120 ml mlieko

Krém: 
250 g masla
230 g kryštálový cukor
1 Vanilínový cukor Liana
600 ml mieka
5 lyžíc hrubej múky
50 ml vaječný likér + pikantný lekvár

Postup

Múku zmiešame s cukrom, pridáme rozpustený tuk a v mlieku rozpustenú Salajku. Spracujeme všetky suroviny a vymiesime hladké cesto, rozdelíme ho na 4 časti. Každú rozvaľkáme, dáme na opačnú stranu plechu, popicháme cesto a upečieme.


KRÉM: Z mlieka, múky, kryštálového a vanilínového cukru uvaríme hustú kašu. Do vychladenej zmesi primiešame maslo. Podľa chuti môžeme pridať aj vaječný likér.
Na prvý plát natrieme tretinu krému, zakryjeme druhým. Ten natrieme lekvárom a zakryjeme tretím, na ktorý natrieme druhú tretinu krému. Položíme posledný plát a použijeme zvyšok plnky. Koláč dáme cez noc na chladné miesto odležať, aby zmäkol.

Produkty v recepte

Salajka - jelenia soľ 20 g

Salajka - jelenia soľ 20 g

Kypriaci prášok na prípravu špeciálnych druhov pečiva.
Cena / ks: 0,12 € s DPH
Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor.
Cena / ks: 0,06 € s DPH
Vanilínový cukor LIANA 1 kg

Vanilínový cukor LIANA 1 kg

Vanilínový cukor.
Cena / ks: 2,00 € s DPH