Slovenský krémovník

  • Slovenský zákuskový poklad.
Slovenský krémovník
  • 83
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
500 g múka hladká
1 vrecko Salajka jelenia soľ Liana
150 g cukor práškový
120 ml mlieko
70 g maslo

 
Krém: 
250 g maslo
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
600 ml mlieko
230 g cukor kryštálový
5 PL múka hrubá
50 ml vaječný likér + pikantný lekvár

 

 

 

Postup

1. Múku zmiešame s cukrom, pridáme rozpustený tuk a v mlieku rozpustenú Salajku.
 
2. Spracujeme všetky suroviny a vymiesime hladké cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti. Každú rozvaľkáme, dáme na opačnú stranu plechu, popicháme cesto a upečieme.

KRÉM: 
1Z mlieka, múky, kryštálového a Vanilínového cukru uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej zmesi primiešame maslo. Podľa chuti môžeme pridať aj vaječný likér.

2. Na prvý plát cesta natrieme tretinu krému a zakryjeme druhým plátom. Natrieme lekvárom a zakryjeme tretím plátom, na ktorý natrieme druhú tretinu krému. Položíme posledný plát a použijeme zvyšok krému. Koláč dáme cez noc na chladné miesto odležať, aby zmäkol.

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

83
Počet hodnotení: 3
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.