Slovenský krémovník

  • ..slovenský poklad...
Slovenský krémovník
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
500 g hladká múka
150 g práškový cukor
70 g masla
1 ks Salajka jelenia soľ Liana
120 ml mlieko

Krém: 
250 g masla
230 g kryštálový cukor
1 Vanilínový cukor Liana
600 ml mieka
5 lyžíc hrubej múky
50 ml vaječný likér + pikantný lekvár



Postup

Múku zmiešame s cukrom, pridáme rozpustený tuk a v mlieku rozpustenú Salajku. Spracujeme všetky suroviny a vymiesime hladké cesto, rozdelíme ho na 4 časti. Každú rozvaľkáme, dáme na opačnú stranu plechu, popicháme cesto a upečieme.


KRÉM: Z mlieka, múky, kryštálového a vanilínového cukru uvaríme hustú kašu. Do vychladenej zmesi primiešame maslo. Podľa chuti môžeme pridať aj vaječný likér.
Na prvý plát natrieme tretinu krému, zakryjeme druhým. Ten natrieme lekvárom a zakryjeme tretím, na ktorý natrieme druhú tretinu krému. Položíme posledný plát a použijeme zvyšok plnky. Koláč dáme cez noc na chladné miesto odležať, aby zmäkol.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.