Slovenský krémovník

Slovenský krémovník

Slovenský zákuskový poklad.
Ingrediencie
Cesto
Krém
  • 250 g maslo
  • 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
  • 600 ml mlieko
  • 230 g cukor kryštálový
  • 5 PL múka hrubá
  • 50 ml vaječný likér + pikantný lekvár
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Múku zmiešame s cukrom, pridáme rozpustený tuk a v mlieku rozpustenú Salajku.

2. Spracujeme všetky suroviny a vymiesime hladké cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti. Každú rozvaľkáme, dáme na opačnú stranu plechu, popicháme cesto a upečieme.

KRÉM:

1. Z mlieka, múky, kryštálového a Vanilínového cukru uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej zmesi primiešame maslo. Podľa chuti môžeme pridať aj vaječný likér.

2. Na prvý plát cesta natrieme tretinu krému a zakryjeme druhým plátom. Natrieme lekvárom a zakryjeme tretím plátom, na ktorý natrieme druhú tretinu krému. Položíme posledný plát a použijeme zvyšok krému. Koláč dáme cez noc na chladné miesto odležať, aby zmäkol.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
Krém
  • 250 g maslo
  • 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
  • 600 ml mlieko
  • 230 g cukor kryštálový
  • 5 PL múka hrubá
  • 50 ml vaječný likér + pikantný lekvár
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné