550 g hladká múka 1/2 vrecka Poleva citrónová Liana
džem |
1. Do asi 100 ml vlažného mlieka dáme 1 lyžicu cukru a droždie. Necháme nakysnúť asi 10 minút. 3. Prikryté necháme cca 40-60 minút na teplom mieste kysnúť. 4. Cesto preložíme na pomúčenú podložku, uložíme džem, prikryjeme druhou polovicou cesta a vykrajujeme kolieska, ktoré sú zvnútra naplnené džemom. Alebo vykrojíme čisté kolieska a až upečené podávame s džemom. 5. Uložíme na plech potretý olejom a necháme ešte asi 20 minút podkysnúť. Pred pečením môžeme potrieť olejom. 6. Pečieme pri teplote 190°C jemne do zlatista. Ihneď po upečení potrieme roztopeným maslom. 7. Posypeme práškovým cukrom a podávame.
Tip: Bezlepkovú verziu šišiek pripravíme zámenou 550 g hladkej múky za 420 g bezlepkovej zmesi Bakery mix Liana.
|