Šišky na plechu

  • verzia bez oleja a vyprážania
Šišky na plechu
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    40
    (ks)

Ingrediencie

550 g hladká múka
400 ml vlažné mlieko
30 g droždie
50 g cukor
2 žĺtky
50 g maslo alebo bravčová masť
1/2 KL soľ

1/2 vrecka Poleva citrónová Liana


Dodatky:

džem



Postup

1.     Do asi 100 ml vlažného mlieka dáme 1 lyžicu cukru a droždie. Necháme nakysnúť asi 10 minút.
2.     Do misky dáme múku, 1/2 vrecka citrónovej polevy, soľ, zvyšné mlieko, zvyšný cukor, žĺtky, kvások. Vypracujeme hladké cesto. Nakoniec primiešame roztopené nie horúce maslo alebo bravčovú masť.

3.     Prikryté necháme cca 40-60 minút na teplom mieste kysnúť.

4.     Cesto preložíme na pomúčenú podložku, uložíme džem, prikryjeme druhou polovicou cesta  a vykrajujeme kolieska, ktoré sú zvnútra naplnené džemom. Alebo vykrojíme čisté kolieska a až upečené podávame s džemom.

5.     Uložíme na plech potretý olejom a necháme ešte asi 20 minút podkysnúť. Pred pečením môžeme potrieť olejom.

6.     Pečieme pri teplote 190°C jemne do zlatista. Ihneď po upečení potrieme roztopeným maslom.

7.     Posypeme práškovým cukrom a podávame.

 

Tip: Bezlepkovú verziu šišiek pripravíme zámenou 550 g hladkej múky za 420 g bezlepkovej zmesi Bakery mix Liana.

 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.