Salajkový kávový zákusok

Salajkový kávový zákusok

Trvanie: 00:35 (h:m)
Kypridlo Salajka, ktoré používali pri pečení už naše babičky.
Ingrediencie
Cesto
Plnka
  • 900 ml mlieko
  • 4 - 5 hrste múka hrubá
  • 4 - 5 hrste cukor kryštálový
  • 250 g maslo
  • 2 KL Kakao tmavé Liana
  • 2 - 3 KL mletá káva
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Zohrejeme mlieko a do vlažného nasypeme 15 g Salajky. Necháme napučať ako kvások.

2. Zmiešame ostatné suroviny a zalejeme napučanou Salajkou. Vypracujeme cesto ako na linecké koláčiky. Rozdelíme na 3 časti a každú zvlášť rozvaľkáme. Upečieme na opačnej strane pomasteného plechu pri 200°C 4 - 6 minút. Cesto sa upečie veľmi rýchlo a nesmie zhnednúť! Po nadvihnutí necháme v rúre 1 - 2 minúty.

3. Mlieko s hrubou múku uvaríme na kašu. Do horúcej kaše primiešame kryštálový cukor a hneď aj maslo. Ďalej pridáme Kakao, mletú čiernu kávu a hneď natierame medzi upečené pláty cesta. Zaťažíme a necháme postáť. Vrch koláča posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
Plnka
  • 900 ml mlieko
  • 4 - 5 hrste múka hrubá
  • 4 - 5 hrste cukor kryštálový
  • 250 g maslo
  • 2 KL Kakao tmavé Liana
  • 2 - 3 KL mletá káva
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné