Salajkový kávový zákusok

  • Kypridlo Salajka, ktoré používali pri pečení už naše babičky.
Salajkový kávový zákusok
  • 50
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

500 g hladkej múky 
130 g práškového cukru
250 g masla
1 vajce
15 g Salajky jelenia soľ Liana
100 ml mlieka

 

Plnka:


900 ml mlieka
4-5 hrste hrubej múky
4-5 hrste kryštálového cukru
250 g maslo
2 lyžičky tmavého kakaa 
2-3 lyžičky mletej kávy



Postup

Zohrejeme mlieko, do vlažného nasypeme 15g salajky, necháme napučať ako kvások. Zmiešame ostatné suroviny a zalejeme napučanou salajkou. Vypracujeme cesto ako linecké. Rozdelíme ho na 3 časti, každú zvlášť rozvaľkáme, upečieme na opačnej strane pomasteného plechu cca 200°C 4-6 minút. Upečie  sa veľmi rýchlo a nesmie zhnednúť! Po nadvihnutí nechajte v rúre 1-2 minúty. Mlieko s hrubou múku uvaríme na kašu. Do horúcej kaše primiešame kryštálový cukor a hneď aj maslo. Ďalej pridáme kakao, mletú čiernu kávu a hneď natierame medzi upečené pláty cesta. Zaťažíme a necháme postáť. Vrch koláča posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou.


Čo si myslíte o tomto recepte?

50
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.