Párky v bezlepkovom lístkovo-pľundrovom ceste

  • Výborná rýchla alternatíva, ak máme doma nazvyš lístovo-pľundrové cesto.
Párky v bezlepkovom lístkovo-pľundrovom ceste
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    16
    (ks)

Ingrediencie

Lístkovo – pľundrové cesto :
300 g Bakery mix Liana
250 ml voda
1 lyžička kryštálový cukor (na kvások)
15 g čerstvé droždie
250 g maslo alebo rastlinný tuk
 
Dodatky :
16 kusov párky
50 g syr na strúhanie
1 vajce na potretie
ryžová múka Liana na podsypanie



Postup

1.      Zmiešame teplú vodu s cukrom a droždím a necháme vykysnúť. Do misky dáme Bakery mix, pripravený kvások z droždia, 30 g masla a ideálne za pomoci kuchynského robota s hnetacou metličkou vypracujeme jemné a hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme do mrazničky stuhnúť na 30 minút.
2.      Na pracovnej podložke pomúčenej ryžovou múkou cesto rozvaľkáme a do stredu nastrúhame 220 g tuhého masla tak, aby okraje ostali prázdne. Maslo z každej strany zakryjeme cestom, rozvaľkáme a poprekladáme všetky 4 strany do štvorca. Odložíme cca na 15 minút do mrazničky.
3.      Cesto opäť rozvaľkáme, poprekladáme do štvorca. Postup zopakujeme ešte 3 -krát.
4.      Rozvaľkáme cesto a radielkom narežeme na 2,5 cm pásiky.
5.      Zoberieme párky a pásiky cesta obtočíme dookola.
6.      Do niektorých párkov nadrežeme otvor a vložíme nastrúhaný syr.
7.      Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom.
8.      Pečieme 20 minút pri 180°C.
9.      Pred servírovaním posypeme syrom. Môžeme podávať s tatárskou omáčkou alebo kečupom.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.