Panna cotta

  • Názov sa nesie z Talianska a doslovne to môžeme preložiť ako uvarená smotana. Ochutená je cukrom a spevnená želatínou. Základ našej panna cotty sú rozmixované jahody.
Panna cotta
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:20
    (h:m)
  • Porcie
    40-60
    (ks)

Ingrediencie

Ovocné želé:
300 g rozmixované jahody alebo iné ovocie
200 ml voda
10 g Želatína číra Liana
5 lyžíc cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana

Smotana:
400 ml smotana na šľahanie
70 g kryštálový cukor
2 ks Vanilínový cukor Liana
200 ml mlieko
18 g Želatína číra Liana
200 g kyslá smotana

Dodatky:
ovocie



Postup

1. Želatínu na ovocné želé dáme napučať na 10 minút do asi 100 ml vody. Zvyšnú časť vody a rozmixovaného ovocia dáme prevariť s cukrom a vanilínovým cukrom. 
2. Do horúcej masy primiešame napučanú želatínu a dobre rozmiešame. Nalejeme do 1/3 pohárov. Necháme stuhnúť.
3. Želatínu na smotanu dáme napučať do 100 ml mlieka. Smotanu na šľahanie so zvyšným mliekom dáme prevariť. 
4. Do horúcej smotany primiešame napučanú želatínu a kyslú smotanu. Nalejeme do pohárov na stuhnuté ovocné želé. Necháme stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme ovocím alebo čokoládou.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.