Marlenka bez vaľkania

  • Jednoduchá marlenka bez vaľkania, ktorú zvládne upiecť naozaj každý :-)
Marlenka bez vaľkania
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:120
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
400 g hladká múka
250 g rastlinný tuk
250 g cukor
3 vajcia
3 PL med
1 KL Sóda bikarbóna Liana
podľa potreby mlieko
 
Plnka:
600 ml mlieko
250 g rastlinný tuk na plnky
2 vrecká Zlatý krém Liana
2  vrecká Vanilínový cukor Liana
1 balenie sladené kondenzované mlieko skaramelizované
 

Postup

1. V miske nad parou roztopíme rastlinný tuk, med a cukor. Pridáme preosiatu hladkú múku, vajíčka, sódu bikarbónu a premiešame. Ak je cesto husté, rozriedime ho trochou mlieka.
 
2. Plech vystelieme papierom na pečenie alebo teflónovou fóliou. Cesto rozdelíme na 3 - 4 časti a každú zvlášť rozotrieme na papier alebo fóliu. Pečieme pri 175°C 7 - 8 minút.
 
3. Z mlieka, Vanilínových cukrov a Zlatých krémov uvaríme puding. Zmäknutý rastlinný tuk na plnky s kondenzovaným karamelovým mliekom vyšľaháme do peny a postupne prišľahávame po lyžiciach vychladnutý puding.
 
4. Z jednotlivých plátov cesta orežeme nerovné okraje a natrieme plnku. Zvyšnou plnkou natrieme povrch marlenky a posypeme rozdrvenými okrajkami. Môžeme posypať sekanými orechami a zľahka postriekať čokoládovou polevou.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.