Maková torta bez múky

  • Aj bez múky sa dá pripraviť úžasná torta.
Maková torta bez múky
  • 50
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:40
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

175 ml mlieko
7 vajcia
100 g maslo alebo rastlinný tuk
100 g džem alebo ovocie v želé
220 g kryštálový cukor
290 g mletý mak
2 lyžice rum

Dodatky:
tortová forma s priemerom 21 cm


Postup

Cesto: 120 g cukru a 6 žĺtkov vymiešame do peny. Pridáme 140 g mletého maku a tuhý sneh zo 7 bielkov. Vystelieme papierom na pečenie tortovú formu a nalejeme cesto. Pečieme pri 165°C 40 minút.
Plnka: Zo 175 ml mlieka, 150 g mletého maku a 100 g kryštálového cukru uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Zvyšný 1 žĺtok vymiešame so zmäknutým maslom do peny. Pridáme vychladnutú makovú zmes a 2 lyžice dobrého rumu. Premiešame a uložíme do chladničky. Tortu prerežeme na polovicu a natrieme džemom (alebo ovocím v želé). Na džem alebo ovocie v želé natrieme makovú plnku. Prikryjeme druhou časťou korpusu. Zvyšnou plnkou natrieme vrch a boky korpusu. Nakoniec ozdobíme ovocím.


Čo si myslíte o tomto recepte?

50
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.