Naše recepty

Košické punčové rezy

Košické punčové rezy

Ingrediencie

Hnedé cesto:

50 g práškový cukor

200 g hladká múka

1 vajce

1 lyžica kakaa

50 g maslo

1 Salajka- jelenia soľ Liana

100 ml mlieko

 

Biele cesto:

5 ks vajcia

5 lyžíc práškového cukru

5 lyžíc polohrubá múka

1 ks kypriaci prášok do pečiva Liana

 

Krém:

300 ml mlieko

50 g hladká múka

3ks Vanilínový cukor Liana

300 g maslo

200g práškový cukor

 

Punč:

250 ml mlieko alebo voda

0,5 dcl rum

čokoládová poleva

Postup

Najprv pripravíme z uvedených surovín hnedé cesto. Salajku rozpustíme v 1 dcl mlieka a pridáme nakoniec. Rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu. Upečieme na opačnej strane plechu krátko pri teplote 180-200°C.
 

Následne pripravíme biele piškótové cesto. Vyšľaháme žĺtky s cukrom, potom pridáme múku s kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Upečieme na papieri na pečenie.


Uvaríme krém z mlieka, hladkej múky a cukru. Maslo s cukrom vymiešame a po častiach pridávame vychladnutý puding.
 

Hnedý plát natrieme krémom. Na krém položíme piškótu, ktorú polejeme punčom. Na piškótu natrieme zvyšok krému. Priložíme druhý hnedý plát a polejeme čokoládovou polevou. 

Produkty v recepte

Salajka - jelenia soľ 20 g

Salajka - jelenia soľ 20 g

Kypriaci prášok na prípravu špeciálnych druhov pečiva.
Cena / ks: 0,12 € s DPH
Kypriaci prášok do pečiva LIANA 12 g (150 ks)

Kypriaci prášok do pečiva LIANA 12 g (150 ks)

Kypriaci prášok škrobový.
Cena / ks: 0,06 € s DPH
Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor.
Cena / ks: 0,06 € s DPH
Poleva tmavá príchuť čokoládová 5 kg

Poleva tmavá príchuť čokoládová 5 kg

Poleva tmavá príchuť čokoládová 5 kg
Cena / ks: 15,00 € s DPH
Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakaový prášok z produktovej rady Liana Exclusive.
Cena / ks: 0,90 € s DPH