Košické punčové rezy

  • ..punčový rez po východniarsky...
Košické punčové rezy
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Hnedé cesto:

50 g práškový cukor

200 g hladká múka

1 vajce

1 lyžica kakaa

50 g maslo

1 Salajka- jelenia soľ Liana

100 ml mlieko

 

Biele cesto:

5 ks vajcia

5 lyžíc práškového cukru

5 lyžíc polohrubá múka

1 ks kypriaci prášok do pečiva Liana

 

Krém:

300 ml mlieko

50 g hladká múka

3ks Vanilínový cukor Liana

300 g maslo

200g práškový cukor

 

Punč:

250 ml mlieko alebo voda

0,5 dcl rum

čokoládová poleva



Postup

Najprv pripravíme z uvedených surovín hnedé cesto. Salajku rozpustíme v 1 dcl mlieka a pridáme nakoniec. Rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu. Upečieme na opačnej strane plechu krátko pri teplote 180-200°C.
 

Následne pripravíme biele piškótové cesto. Vyšľaháme žĺtky s cukrom, potom pridáme múku s kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Upečieme na papieri na pečenie.


Uvaríme krém z mlieka, hladkej múky a cukru. Maslo s cukrom vymiešame a po častiach pridávame vychladnutý puding.
 

Hnedý plát natrieme krémom. Na krém položíme piškótu, ktorú polejeme punčom. Na piškótu natrieme zvyšok krému. Priložíme druhý hnedý plát a polejeme čokoládovou polevou. 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.