Jahodovo-smotanový cheesecake

  • Tento cheesecake je s dvomi plnkami: s jahodovou a smotanovou. Poleva je pripravená z rozmixovaných jahôd a aby toho nebolo málo, tak dookola tortovej formy môžeme poukladať rozkrojené jahody.
pre recept na Jahodový cheesecake kliknite sem.
Jahodovo-smotanový cheesecake
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Sušienková hmota:
200 g maslové sušienky 
100 g maslo
2 PL mlieko
 
Plnka jahodová:
150 ml mlieko
1 ks Šľahačkové potešenie Liana
250 g jemný tvaroh alebo kyslá smotana
1 ks Vanilínový cukor Liana
4 PL ( 100 g) práškový cukor
15 g Želatína potravinárska Liana
50 ml mlieko
50 g rozmixované jahody
 
Plnka smotanová:
150 ml mlieko
1 ks Šľahačkové potešenie Liana
250 g kyslá smotana
1 ks Vanilínový cukor Liana
4 PL ( 100 g) práškový cukor
15 g Želatína potravinárska Liana
50 ml mlieko
 
Poleva:
70 g jahody čerstvé, zavárané alebo mrazené
200 ml voda
7 g Želatína potravinárska Liana
2 PL cukor

Na ozdobu:
jahody, šľahačka
 

 

 

 

 

 

Postup

SUŠIENKOVÁ HMOTA:
Podrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a mliekom a natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky. 
 
JAHODOVÁ PLNKA:
Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme jemný tvaroh, Vanilínový cukor, práškový cukor a nakoniec zašľaháme napučanú roztopenú Želatínu v mlieku. Dookola tortovej formy poukladáme rozkrojené jahody a zalejeme plnkou. Dáme do chladničky.

SMOTANOVÁ PLNKA:
Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme smotanu, Vanilínový cukor, práškový cukor a nakoniec zašľaháme napučanú roztopenú Želatínu v mlieku. Vylejeme na jahodovú plnku. Dáme opäť do chladničky.

POLEVA:
Polevu si pripravíme z rozmixovaných mrazených alebo čerstvých jahôd, do ktorých prilejeme 150 ml vody a pridáme cukor. Želatínu dáme napučať na asi 5 minút do 50 ml vody. Následne ju zahrejeme do rozpustenia a primiešame k jahodovej šťave. Vylejeme na stuhnutý cheesecake. Dáme do chladu najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme podľa fantázie napr. šľahačkou, jahodami a čerstvou mätou.
 
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu cheesecaku pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/bezlepkove-susienky-polomacane-alebo-na-cheesecake

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.