- Domov
- Chutné recepty
- Cupcakes so stužovačmi šľahačky Liana
Cupcakes so stužovačmi šľahačky Liana
Trvanie: 00:45 (h:m)
Porcie: 24 (ks)
Ingrediencie
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Muffiny
- 100 g Cake mix Liana / lepková verzia: 95 g hladká múka + 5 g Kypriaci prášok Liana
- 75 ml voda
- 25 ml olej
- 2 ks vajce
- 75 g práškový cukor
Krém
- 100 g Stužovač Liana podľa výberu
- 100 - 200 ml vlažná voda
- 500 ml rastlinná šľahačka
Muffiny:
- Suroviny na muffiny zmiešame do jednoliatej hmoty.
- Papierové košíčky vložíme do formy na muffiny a naplníme cestom do polovice ich výšky.
- Pečieme 10 - 12 minút pri 165°C.
- Z vychladnutých muffinov vyberieme stred dierovačom na muffiny. Podľa chuti naplníme ovocím v želé alebo džemom.
- Naplnené muffiny prikryjeme vydlabaným cestom.
Krém:
- Stužovač Liana rozmiešame vo vode.
- Zašľaháme do polovyšľahanej rastlinnej šľahačky. Došľaháme do požadovanej konzistencie. Podľa potreby rozriedime vodou. Podľa chuti môžeme osladiť a pridať ovocie, čokoládu, orechy.
- Týmto postupom si pripravíme všetky príchute krémov.
- Krém vložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Muffiny zdobíme vychladnuté.
Dobrý tip 1:
Príprava plnky so stabilizátormi Liana je veľmi rýchla.
Dobrý tip 2:
Stužovače Liana sú bez umelých farbív.
Dobrý tip 3:
Stužovač sa dá použiť aj so živočíšnou šľahačkou, vtedy však namiesto vody používame mlieko a čo najmenšie množstvo. Dávame pozor, aby sme živočíšnu šľahačku neprešľahali.
Dobrý tip 4:
Stužovače Liana sú vhodné aj pre celiatikov a ľudí s intoleranciou na lepok, pretože žiadny neobsahujú.
Dobrý tip 5:
Stužovače sú vhodné aj ako plnka do torty, pohárov, zmrzliny.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Muffiny
- 100 g Cake mix Liana / lepková verzia: 95 g hladká múka + 5 g Kypriaci prášok Liana
- 75 ml voda
- 25 ml olej
- 2 ks vajce
- 75 g práškový cukor
Krém
- 100 g Stužovač Liana podľa výberu
- 100 - 200 ml vlažná voda
- 500 ml rastlinná šľahačka
Produkty k receptu