Naše recepty

Čučoriedkový zákusok

Čučoriedkový zákusok

Ingrediencie

Piškóta:

5 vajíčka

1 dcl olej

1 dcl vody

20 dkg práškový cukor

1 kypriaci prášok LIANA

190 g polohrubá múka

2 lyžice kakaa

 

Plnka:

250 g mascarpone

400 ml kyslá smotana

5-7 lyžíc práškový cukor

1 Želatína a stužovač 2v1 čučoriedka LIANA

0,1 l vody

čučoriedky

 

Želatína na vrch:

1 Želatína a stužovač 2v1 čučoriedka LIANA

4 lyžice kryštálový cukor

0,5 l vody

Postup

Piškóta:

Vyšľaháme najprv bielka do tuha. V druhej nádobe vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom do peny, postupne zašľaháme vodu  neskôr olej. Potom pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame varechou vyšľahané bielka. Dáme na vymastený a hrubou múkou vysypaný hlboký plech a upečieme.

Plnka:

Vo nádobe zmiešame mascarpone s kyslou smotanou a práškovým cukrom. Želatínu a stužovač 2v1 čučoriedka vysypeme do 0,1 l horúcej vody a miešame do rozpustenia kryštálikov. Ihneď zašľaháme šľahačom rozpustenú želatínu do zmesi mascarpone so smotanou.

Na upečenú vychladnutú piškótu natrieme čučoriedkový džem a vylejeme pripravenú plnku, do ktorej pohádžeme čučoriedky. Dáme do chladničky na cca 2 hodiny dobre stuhnúť.

Želatína na vrch:

Želatínu a stužovač 2v1 čučoriedka zmiešame s cukrom a vysypeme do 0,5 l horúcej vody a miešame do rozpustenia kryštálikov. Necháme dobre vychladnúť na chladnom mieste a keď začne tuhnút pomaly lyžicou nalievame na dobre stuhnutú plnku. Dáme do chladničky na cca 2 hodiny dobre stuhnúť.

Produkty v recepte

PRÍRODNÉ FARBIVÁ
ŽELATÍNA A STUŽOVAČ 2v1 ČUČORIEDKA 18g

ŽELATÍNA A STUŽOVAČ 2v1 ČUČORIEDKA 18g

Ochutená želatína s príchuťou čučoriedka.
Cena / ks: 0,25 € s DPH
Kypriaci prášok do pečiva LIANA 12 g (150 ks)

Kypriaci prášok do pečiva LIANA 12 g (150 ks)

Kypriaci prášok škrobový.
Cena / ks: 0,06 € s DPH
Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakaový prášok z produktovej rady Liana Exclusive.
Cena / ks: 0,90 € s DPH