Čučoriedkový zákusok

  • ...čučoriedkový sen ...
Čučoriedkový zákusok
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Piškóta:

5 vajíčka

1 dcl olej

1 dcl vody

20 dkg práškový cukor

1 kypriaci prášok LIANA

190 g polohrubá múka

2 lyžice kakaa

 

Plnka:

250 g mascarpone

400 ml kyslá smotana

5-7 lyžíc práškový cukor

1 Želatína a stužovač 2v1 čučoriedka LIANA

0,1 l vody

čučoriedky

 

Želatína na vrch:

1 Želatína a stužovač 2v1 čučoriedka LIANA

4 lyžice kryštálový cukor

0,5 l vody



Postup

Piškóta:

Vyšľaháme najprv bielka do tuha. V druhej nádobe vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom do peny, postupne zašľaháme vodu  neskôr olej. Potom pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame varechou vyšľahané bielka. Dáme na vymastený a hrubou múkou vysypaný hlboký plech a upečieme.

Plnka:

Vo nádobe zmiešame mascarpone s kyslou smotanou a práškovým cukrom. Želatínu a stužovač 2v1 čučoriedka vysypeme do 0,1 l horúcej vody a miešame do rozpustenia kryštálikov. Ihneď zašľaháme šľahačom rozpustenú želatínu do zmesi mascarpone so smotanou.

Na upečenú vychladnutú piškótu natrieme čučoriedkový džem a vylejeme pripravenú plnku, do ktorej pohádžeme čučoriedky. Dáme do chladničky na cca 2 hodiny dobre stuhnúť.

Želatína na vrch:

Želatínu a stužovač 2v1 čučoriedka zmiešame s cukrom a vysypeme do 0,5 l horúcej vody a miešame do rozpustenia kryštálikov. Necháme dobre vychladnúť na chladnom mieste a keď začne tuhnút pomaly lyžicou nalievame na dobre stuhnutú plnku. Dáme do chladničky na cca 2 hodiny dobre stuhnúť.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.