Naše recepty

Citronáč

Citronáč
Dľžka prípravy
1,5 hod.
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
50 kusov

Ingrediencie

Cesto:
600 g hladká múka
200 g práškový cukor
100 g maslo
20 g droždie
200 ml vlažné mlieko
 

Krém:
1 l mlieko
2 ks Zlatý krém Liana
2 ks Poleva citrónová Liana
100 g kryštálový cukor
250 g maslo
100 g práškový cukor

Postup

1. Najprv vo vlažnom mlieku necháme nakysnúť droždie asi 10 minút.
2. Ostatné suroviny na cesto zmiešame v miske, pridáme vykysnuté droždie a spracujeme rukou.
3. Prikryjeme a necháme 20 minút mierne nakysnúť.
4. Časť mlieka 800 ml privedieme k varu, vsypeme citrónovú polevu, kryštálový cukor a Zlatý krém rozmiešaný v 200 ml mlieka. Za stáleho miešania varíme asi 3 minúty. Necháme vychladnúť.
5. Cesto rozdelíme na 4 časti, každú časť rozvaľkáme na veľkosť plechu a na opačnej strane plechu upečieme pri teplote 180°C asi 8 minút.
6. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne za stáleho šľahania vmiešame po lyžiciach vychladnutý puding.
7. Krém naplníme postupne medzi jednotlivé pláty. Necháme odležať do nasledujúceho dňa. Povrch posypeme práškovým cukrom.

 

Produkty v recepte

POLEVA citrónová 25 g

POLEVA citrónová 25 g

Cukrárska poleva citrónová.
Cena / ks: 0,21 € s DPH
Kypriaci prášok do pečiva LIANA 12 g (150 ks)

Kypriaci prášok do pečiva LIANA 12 g (150 ks)

Kypriaci prášok škrobový.
Cena / ks: 0,06 € s DPH
ZLATÝ KRÉM  V PRÁŠKU LIANA 40 g

ZLATÝ KRÉM V PRÁŠKU LIANA 40 g

Krémový prášok vhodný na prípravu kŕemov.
Cena / ks: 0,19 € s DPH