Citronáč

  • príjemný osviežujúci v každom ročnom období
Citronáč
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    50
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
600 g hladká múka
200 g práškový cukor
100 g maslo
20 g droždie
200 ml vlažné mlieko
 

Krém:
1 l mlieko
2 ks Zlatý krém Liana
2 ks Poleva citrónová Liana
100 g kryštálový cukor
250 g maslo
100 g práškový cukor



Postup

1. Najprv vo vlažnom mlieku necháme nakysnúť droždie asi 10 minút.
2. Ostatné suroviny na cesto zmiešame v miske, pridáme vykysnuté droždie a spracujeme rukou.
3. Prikryjeme a necháme 20 minút mierne nakysnúť.
4. Časť mlieka 800 ml privedieme k varu, vsypeme citrónovú polevu, kryštálový cukor a Zlatý krém rozmiešaný v 200 ml mlieka. Za stáleho miešania varíme asi 3 minúty. Necháme vychladnúť.
5. Cesto rozdelíme na 4 časti, každú časť rozvaľkáme na veľkosť plechu a na opačnej strane plechu upečieme pri teplote 180°C asi 8 minút.
6. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne za stáleho šľahania vmiešame po lyžiciach vychladnutý puding.
7. Krém naplníme postupne medzi jednotlivé pláty. Necháme odležať do nasledujúceho dňa. Povrch posypeme práškovým cukrom.

 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.