Bezlepkový zlatý krémeš Liana

  • krémeš ako ho ešte nepoznáte...jemnučká nadýchaná piškóta a skvelý zlatý krém s šľahačkovým potešením
pre verziu tohto receptu s pšeničnou múkou kliknite sem.
Bezlepkový zlatý krémeš Liana
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    20-25
    (ks)

Ingrediencie

Krém:
1 l mlieko
2 ks Zlatý krém Liana
2 žĺtky
3 PL Cake mix Liana, Universal mix Liana alebo ryžová múka Liana
150 g kryštálový cukor
2 PL rum
250 g maslo alebo rastlinný tuk
 

Piškóta:
5 vajcia
2 bielka
100 ml teplé mlieko
200 g Cake mix Liana
200 g cukor
 

Šľahačka:
150 ml mlieko
1 ks Šľahačkové potešenie Liana
práškový cukor na posypanie


 

 

 

 

Postup

1. Najprv si uvaríme puding. 0,8 l mlieka  s cukrom dáme variť. Vo zvyšnom 0,2 l mlieka rozmiešame Zlaté krémy, žĺtka, 3 lyžice múky a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka. Miešame do zhustnutia. Nakoniec pridáme 2 PL rumu. Do horúceho vmiešame asi 50 g masla a necháme vychladnúť.
2. Vyšľaháme 7 bielky do tuha. V druhej nádobe šľaháme 5 žĺtky s cukrom do peny asi 15 minút. Postupne prilejeme teplé mlieko a po lyžiciach pridáme zmes Cake mix. Nakoniec zľahka varechou vmiešame sneh z bielkov.
3. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme pri 170°C asi 20-25 minút. Necháme vychladnúť.
4. Mäkké maslo vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach prišľaháme vychladnutý puding.
5. Piškótu prekrojíme na polovicu. Spodnú piškótu natrieme krémom.
6. Vyšľaháme Šľahačkové potešenie v mlieku a nanesieme na krém. Prikryjeme druhou piškótou. Posypeme práškovým cukrom, pokrájame na kocky a podávame.

 

 

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.