Bezlepkový zlatý krémeš Liana

  • Krémeš ako ho ešte nepoznáte. Jemnučká nadýchaná piškóta a skvelý Zlatý krém so Šľahačkovým potešením.
pre recept na Zlatý krémeš Liana s klasickou pšeničnou múkou kliknite sem.
Bezlepkový zlatý krémeš Liana
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    20 - 25
    (ks)

Ingrediencie

Krém:
2 vrecká Zlatý krém Liana
1 l mlieko
3 PL Cake mix Liana, Universal mix Liana alebo ryžová múka Liana
2 žĺtky
150 g cukor kryštálový
2 PL rum
250 g maslo alebo rastlinný tuk
 
Piškóta:
200 g Cake mix Liana
5 vajec
2 bielky
100 ml teplé mlieko
200 g cukor
 
Šľahačka:
1 vrecko Šľahačkové potešenie Liana
150 ml mlieko


 

 

 

 

Postup

1. 800 ml mlieka necháme variť s cukrom. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté krémy, žĺtky, 3 PL Cake mix a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka. Miešame do zhustnutia a na záver pridáme rum. Do horúceho krému vmiešame 50 g masla a necháme krém vychladnúť.
 
2. V miske vyšľaháme 7 bielkov do tuha. V druhej nádobe vyšľaháme 5 žĺtkov s cukrom do peny. Postupne prilejeme teplé mlieko a po lyžiciach pridáme Cake mix. Nakoniec vareškou primiešame tuhý sneh z bielkov. Piškótu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 170°C 20 - 25 minút. Necháme vychladnúť.
 
3. Do peny vyšľaháme mäkké maslo a postupne po lyžiciach prišľaháme vychladnutý krém. Piškótu prekrojíme na polovicu a na spodnú časť natrieme krém. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku a nanesieme na krém, prikryjeme druhou polovicou piškóty. Nakoniec posypeme práškovým cukrom. 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.