Bezlepkový veľkonočný baranček

  • Po vychladnutí je pevný, ale pritom jemný
Bezlepkový veľkonočný baranček
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

4 ks vajcia
230 g práškový cukor
230 g Cake mix Liana
100 ml voda
100 ml olej

 

 



Postup

1.     Vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny.
2.     Postupne pomaly prilievame olej a neskôr vodu a ešte šľaháme cca 10 minút.
3.     Už len ručne varechou vmiešame zmes Cake mix.
4.     Nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov.
5.     Formu na barančeka vymažeme maslom, vysypeme bezlepkovou zmesou Cake mix a vylejeme vyšľahané cesto.
6.     Zakryjeme vrchným dielom formy, uložíme na plech a dáme piecť na 170°C 60 minút.
7.     Vrchný diel odoberieme a barančeka necháme vo forme dobre vychladnúť.
8.     Po vychladnutí ho vyberieme z formy, posypeme práškovým cukrom alebo ho môžeme vyzdobiť aj inak napríklad bielkovou polevou prípadne obliať čokoládou.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.