Bezlepkový tvarohový nákyp s marhuľovou omáčkou

  • Ryžový nákyp hádam poznáme všetci, ale čo tak pozmeniť recept na tvarohový nákyp s marhuľovou omáčkou?
Bezlepkový tvarohový nákyp s marhuľovou omáčkou
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:30
    (h:m)
  • Porcie
    4 - 5
    (ks)

Ingrediencie

250 g tvaroh
100 g Universal mix Liana
100 g cukor práškový
100 ml mlieko
30 g maslo
3 vajíčka
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
štipka soli
maslo na vymastenie misy
 
Marhuľová omáčka:
400 ml marhuľový kompót
150 ml mlieko
2,5 PL Zlatý krém Liana
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
 
 

Postup

1. Oddelíme bielky od žĺtkov a z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. V druhej miske vyšľaháme zmäknuté maslo, žĺtky, práškový a vanilínový cukor do peny. Pridáme tvaroh, mlieko a prešľaháme. Neskôr pridáme Universal mix a nakoniec jemne vmiešame tuhý sneh. Misu vymastíme maslom a rozotrieme pripravené cesto. Pečieme pri 180°C 45 minút.
 
2. Marhuľový kompót aj so šťavou zmiešame s vanilínovým cukrom a prevaríme. Potom premixujeme ponorným mixérom. V mlieku rozmiešame Zlatý krém a pridáme k rozmixovanému kompótu. Uvaríme marhuľovú omáčku. 
 
3. Upečený tvarohový nákyp nakrájame a prelejeme marhuľovou omáčkou.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.