Naše recepty

Bezlepkový taliansky chlieb focaccia

Bezlepkový taliansky chlieb focaccia
Dľžka prípravy
2 hodiny
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
12 kusov

Ingrediencie

Cesto :
300 g Bread mix white Liana
250 ml voda
15 g čerstvé droždie
1 lyžička cukor (na kvások)
2 lyžičky soľ
3 lyžice olivový olej
200 g čierne olivy
 
Dodatky :
rozmarín
 

Postup

  1. 1.     Z vody, cukru a droždia urobíme kvások. V miske zmiešame Bread mix white, soľ, olej a nakoniec prilejeme kvások z droždia. Mixérom spracujeme cesto do ktorého vmiešame nakrájané olivy. Poprášime bezlepkovou chlebovou zmesou a necháme 40 minút kysnúť.
  2. 2.     Následne vykysnuté cesto preložíme na plech spolu s papierom na pečenie. Rukou roztlačíme na cca 2 cm vysokú placku.
  3. 3.    Nakrájané olivy jemne vtláčame na povrch, polejeme olivovým olejom a posypeme rozmarínom. Necháme 30 minút kysnúť.
  4. 4.     Pečieme pri 200°C 40 minút.
  5. 5.    Upečený chlieb znova potrieme olejom.

Produkty v recepte

Novinka
BEZ LEPKU
BREAD MIX WHITE Liana 1kg

BREAD MIX WHITE Liana 1kg

Bezlepková zmes na svetlý chlieb a pečivo.
Cena / ks: 3,80 € s DPH
Akcia
Novinka
BEZ LEPKU
AKCIA 3 X BREAD MIX WHITE LIANA

AKCIA 3 X BREAD MIX WHITE LIANA

Akcia 3x Bread mix white Liana.
Cena / ks: 10,00 € s DPH