Bezlepkový taliansky chlieb focaccia

  • Nazývaný aj chlieb chudobných. Ale pozor! Focaccia je návykový, iný chlieb už nebudete chcieť :)
Bezlepkový taliansky chlieb focaccia
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
300 g Bread mix white Liana
250 ml voda
15 g čerstvé droždie
1 lyžička cukor (na kvások)
2 lyžičky soľ
3 lyžice olivový olej
200 g čierne olivy
 
Dodatky :
rozmarín
 



Postup

  1. 1.     Z vody, cukru a droždia urobíme kvások. V miske zmiešame Bread mix white, soľ, olej a nakoniec prilejeme kvások z droždia. Mixérom spracujeme cesto do ktorého vmiešame nakrájané olivy. Poprášime bezlepkovou chlebovou zmesou a necháme 40 minút kysnúť.
  2. 2.     Následne vykysnuté cesto preložíme na plech spolu s papierom na pečenie. Rukou roztlačíme na cca 2 cm vysokú placku.
  3. 3.    Nakrájané olivy jemne vtláčame na povrch, polejeme olivovým olejom a posypeme rozmarínom. Necháme 30 minút kysnúť.
  4. 4.     Pečieme pri 200°C 40 minút.
  5. 5.    Upečený chlieb znova potrieme olejom.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.