Naše recepty

Bezlepkový taliansky chlebový závin

Bezlepkový taliansky chlebový závin
Dľžka prípravy
1,5 hodiny
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
15 kusov

Ingrediencie

Cesto :
250 g Bread mix white Liana
3 lyžice olivový olej
2 ks vajcia
100 ml mlieko
1,5 lyžičky soľ
10 g čerstvé droždie
1 lyžička cukor
 
Plnka :
200 g šunka
60 g syr feta
60 g nastrúhaná gouda
 
Dodatky :
korenie na pizzu
čierne olivy
kečup
žĺtok na potretie

 


 

Postup

  1. 1.     Do misky nasypeme Bread mix white, urobíme jamku do ktorej pridáme soľ, olej, cukor, vajíčka, namrvené droždie a všetko zalejeme vlažným mliekom. Mixérom spracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť.
  2. 2.     Na papieri na pečenie rozvaľkáme cesto na kruh. Potrieme kečupom, poukladáme šunku, rozdrvíme feta syr, rozložíme olivy, posypeme korením na pizzu a nastrúhame syr goudu.
  3. 3.     Cesto zrolujeme ako roládu, potrieme žĺtkom a poukladáme na kolieska nakrájané olivy.
  4. 4.     Necháme ešte 20 minút podkysnúť na plechu a pečieme pri 200°C 35 minút.
  5. 5.     Upečený závin posypeme syrom a necháme vychladnúť.

Produkty v recepte

Novinka
BEZ LEPKU
BREAD MIX WHITE Liana 1kg

BREAD MIX WHITE Liana 1kg

Bezlepková zmes na svetlý chlieb a pečivo.
Cena / ks: 3,80 € s DPH