Bezlepkový pudingový koláč, ktorému sa ťažko odoláva

  • Recept na tento pudingový koláč je rýchly, jednoduchý a hlavne je koláč šťavnatý. Plnku môžete zvoliť podľa seba - puding mliečna čokoláda, puding tmavá čokoláda alebo puding vanilka, ktoré sú na 1 liter mlieka a sú úplne bez lepku. Príprava polevy zaberie sotva pár minút - jogurt, kyslú smotanu a vanilínový cukor zmiešame a polejeme horúci koláč.
pre recept na Bezlepkový pudingový zákusok so Zlatým krémom kliknite sem.
Bezlepkový pudingový zákusok
  • 74
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:45
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Piškóta:
250 g Cake mix Liana
200 g cukor
100 ml olej
100 ml voda
5 vajcia
 
Puding:
1 vrecko Puding tmavá čokoláda, mliečna čokoláda alebo vanilka 
1 liter mlieko
5 PL cukor
 
Poleva:
2 vrecká Vanilínový cukor Liana
1 ks kyslá smotana
1 ks biely jogurt
1 vrecko Škoricový cukor Liana
 

 

 

Postup

1. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky, práškový cukor, olej a vodu vyšľaháme do peny. Ručne vmiešame Cake mix a tuhý sneh. Vylejeme na plech vymastený olejom a vysypaný ryžovou múkou.
 
2. Do 800 ml vriaceho mlieka pridáme 5 PL cukru. Puding rozmiešame vo zvyšných 200 ml mlieka a vlejeme do vriaceho mlieka. Miešame do zhustnutia.
 
3. Lyžicou nalievame ešte horúci puding na cesto. Pečieme pri 180°C 15 - 20 minút.
 
4. Polevu pripravíme zmiešaním kyslej smotany, bieleho jogurtu a vanilínového cukru. Rozotrieme na upečený horúci koláč. Posypeme škoricovým cukrom a pokrájame.
 
Dobrý tip: Koláčik si môžeme pripraviť aj v obrátenej verzii tak, že v piškóte 2 lyžice Cake mix nahradíme Kakaom tmavým Liana a uvaríme Puding vanilka Liana exclusive.

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

74
Počet hodnotení: 4
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.