Bezlepkový pizzový chlieb

  • Bezlepkový pizza chlieb, ktorý sa skvele hodí na akúkoľvek rodinnú oslavu.
Bezlepkový pizzový chlieb
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:130
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

270 g Bread mix white Liana
220 ml teplá voda
¼ kocky droždie
75 g syr balkánsky
50 g olivy
50 g paprika
50 g oravská slanina
1 cibuľa
1 KL cukor
1 KL soľ
 
Ďalej potrebujeme:
olivový olej na potretie 

Postup

1. Pripravíme kvások; do 100 ml teplej vody pridáme 1 KL cukru, rozdrobené droždie a necháme cca 10 minút nakvasiť.
 
2. Na panvici opečieme na kocky nakrájanú slaninku a cibuľu. V miske rozmiešame Bread mix white, soľ, pridáme nakysnutý kvások z droždia, zvyšnú vodu a vypracujeme cesto. Na záver pridáme nakrájané olivy, papriku, syr, opraženú cibuľu so slaninou a poriadne všetko premiešame. Cesto necháme kysnúť cca 60 minút.
 
3. Vykysnuté cesto presunieme do formy na chlieb. Potrieme olivovým olejom a necháme podkysnúť 20 minút. Na dno rúry dáme menší plech a rúru vyhrejeme na 240°C. Do spodného plechu nalejeme 200 ml vriacej vody a pečieme so záparou 10 minút. Následne plech vyberieme, teplotu znížime na 190°C a dopečieme ešte 25 minút. Pizzový chlieb necháme vychladnúť.
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.