Bezlepkový ovocný zákusok s tvarohovou plnkou

  • Osviežujúci zákusok so šľahačkou, ovocným želé a ľubovoľným ovocím
Bezlepkový ovocný zákusok s tvarohovou plnkou
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

4 vajcia
200 g práškový cukor
200 g Cake mix Liana
100 ml olej
100 ml mlieko

Smotanová plnka:
250 g smotana na šľahanie
500 g kyslá smotana alebo jemný tvaroh
2 ks Vanilínový cukor Liana
1 ks Želatína číra Liana
50-100 ml voda
cukor podľa chuti

Ovocné želé:
700 ml voda alebo šťava z kompótu
100 ml ovocný sirup
100 g kryštálový cukor
2 ks Zlatý krém Liana

Dodatky:
zavárané marhule, broskyne alebo mandarinky

 



 



Postup

1. Vyšľaháme vajíčka  s práškovým cukrom, pridáme mlieko, olej a nakoniec zmes Cake mix. Cesto vylejeme na vymastený a zmesou Cake mix vysypaný plech. Upečieme pri teplote 175°C dozlatista.
2. Do malej misky si dáme napučať želatínu s vodou na 10 minút. Vo vyššej nádobe vyšľaháme šľahačku, primiešame k nej kyslú smotanu alebo tvaroh zmiešaný s vanilínovým cukrom. Dosladíme podľa chuti práškovým cukrom. Následne zahrejeme napučanú želatínu v mikrovlnnej rúre a rozmiešame do rozpustenia kryštálikov. Ihneď elektrickým šľahačom zašľaháme do smotanovej plnky.
3. Na vychladnutý korpus vylejeme polovicu plnky, poukladáme ovocie a zalejeme druhou časťou plnky. Dáme do chladničky na cca 1-2 hodiny stuhnúť.
4. Nakoniec pripravíme ovocné želé. Vodu alebo ovocnú šťavu zmiešame so sirupom a 2/3 dáme variť aj s kryštálovým cukrom. V 1/3 tekutiny rozmiešame Zlaté krémy a vlejeme do vriacej šťavy. Za stáleho miešania povaríme asi 3 minúty pokiaľ nám želé nezačne tuhnúť. Odstavíme a pomaly lyžicou alebo naberačkou vylejeme na vychladnutú plnku koláča. Dáme znova do chladničky stuhnúť.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.