Bezlepkový orechový zákusok s kakaovou plnkou

  • zákusok alebo torta s jemnou orechovou piškótou a lahodnou čoko plnkou
Bezlepkový orechový zákusok s kakaovou plnkou
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

Piškóta:
7 vajec
250 g práškový cukor
150 g Cake mix
200 ml mlieko alebo voda
160 g mleté orechy

Plnka:
150 g práškový cukor
220 g maslo alebo rastlinný tuk
2 žĺtky
30 g Kakao tmavé Liana
50 g meté orechy

Poleva:
100 g čokoláda Liana 45%
100 g maslo alebo rastlinný tuk



Postup

1. Žĺtky s cukrom šľaháme asi 20 minút, pridáme mlieko prešľaháme. Pridáme múku zmiešanú s orechami a nakoniec už len zľahka ručne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.

2. Pečieme pri teplote 175°C asi 15-20 minút. Necháme vychladnúť.

3. Piškótu rozkrojíme na tri pásy.

4. Cukor s maslom a žĺtkami vyšľaháme do peny. Pridáme kakao a orechy.

5. Pás piškóty natrieme džemom, môžeme uložiť kolieska banánov a navrstvíme 1/3 plnky. Priložíme druhý pás piškóty a postup zopakujeme. Nakoniec dáme tretí pás piškóty. Povrch a boky zákusku potrieme zvyšnou plnkou.

6. Polejeme roztopenou čokoládovou polevou, pripravenou z masla a čokolády.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.