Bezlepkový oblíž prst

  • Mäkký, nadýchaný, sladký, famózny. S prívlastkami by sme mohli pokračovať. Veď nie nadarmo sa volá oblíž prst
Bezlepkový oblíž prst
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    27
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
5 ks vajcia
200 g práškový cukor
160 g Cake mix Liana
2 lyžičky Kakao tmavé Liana 

Plnka:

200 ml mlieko
5 ks žĺtky
2 lyžice Cake mix Liana
1 ks Vanilínový cukor Liana
200 g práškový cukor
250 g maslo


Vaječný sneh:
5 ks bielky
300 g práškový cukor 


Dodatky:
plech 38x28 cm

 
 



 



Postup

  1. 1.     Vyšľaháme bielky s práškovým cukrom. Do  vyšľahaného tuhého snehu pridáme po jednom žĺtky. Znížime otáčky na minimum, pridáme Cake mixkakao a len chvíľu zľahka prešľaháme.
  2. 2.     Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri 170°C 25 minút.
  3. 3.     Necháme vychladnúť a zoškrabeme vrch z cesta, aby sa neoddeľovala plnka. Natrieme plnku a necháme zákusok stuhnúť.
  4. 4.     Natrieme sneh z bielkov a vrch posypeme nastrúhanou čokoládou.
 
Postup plnka:
  1. 1.     Mlieko, Cake mix  a žĺtky dobre vymiešame, pridáme vanilínový cukor a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
  2. 2.     Mixérom vyšľaháme maslo a práškový cukor. Postupne pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme na jemný krém.
 
Postup sneh:
1.     V nádobe vyšľaháme sneh a neskôr pridáme cukor.
2.     Postavíme nad paru a mixujeme cca 10 minút ho hustého snehu.


 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.