Bezlepkový makový koláč s citrónovou polevou

  • Ak máte chuť na makovú nádielku
Bezlepkový makový koláč s citrónovou polevou
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    24
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
4 ks vajcia
180 g kryštálový cukor
100 g Cake mix Liana
160 g mletý mak alebo celý mak
4 PL voda

Plnka :
2 ks vajcia
80 g kryštálový cukor
140 g maslo
2 KL citrónová poleva

Citrónová poleva :
1 ks Citrónová poleva Liana

 



Postup

  1. 1.     Vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny, za stáleho miešania pridáme 4 PL vody.
  2. 2.     Do vyšľahanej peny ručne jemne vmiešame zmes Cake mix zmiešanú s makom.
  3. 3.     Masu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180°C cca 25 minút teplovzdušne.
  4. 4.     Vychladnutý plát prekrojíme na polovicu.
  5. 5.     Natrieme plnkou a priložíme druhý plát prekrojenou časťou na vrch.
  6. 6.     Horúcim nožom natrieme citrónovú polevu, ktorú pripravíme podľa návodu na obale a necháme trocha zatuhnúť.
  7. 7.     Ostrým nožom narežeme na rezy alebo trojuholníky.
 
Postup plnka:

1.      Vajcia vyšľaháme s cukrom, preložíme nad paru a šľaháme cca 10-15 minút.
2.      Hotovú masu necháme vychladnúť.
3.      V nádobe vyšľaháme maslo, pridáme vyšľahanú vajíčkovú hmotu, citrónovú polevu a vyšľaháme do jemnej plnky.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.