Bezlepkový kysnutý mix

  • Aj mix rôznych chutí sa dá tradične s našim kysnutým bezlepkovým cestom
Bezlepkový kysnutý mix
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
900 g Bakery mix Liana,
150 g kryštálový cukor
2 vajcia
750 ml vlažnej vody/mlieka
30 g droždia
150 g bravčová masť alebo olej

 

Kakaová plnka:

50 g zmäknuté maslo

50 ml olej

100 g kryštálový cukor

50 g Puding mliečna alebo tmavá čokoláda Liana exclusive

1 lyžica Kakao tmavé Liana exclusive

 

Tvarohová plnka:

700-800 g tvaroh hrudkovitý

250 g tvaroh jemný

50 ml mlieko

2 vajcia

2 lyžice Zlatý krém Liana

2 ks Vanilínový cukor Liana

1 lyžička Poleva citrónová Liana

180 g kryštálový cukor

hrsť hrozienok

 

Škoricová plnka:

50 g maslo

3 ks Škoricový cukor Liana

 

Ovocný s posýpkou:

ovocie podľa chuti mrazené, zavárané alebo čerstvé

50 g maslo

100 g Bakery mix Liana

80 g kryštálový cukor

 

Moravské plnené koláče:

tvarohová plnka

slivkový lekvár

posýpka

 

Dodatky:

vajce

olej

 



Postup

              Pripravíme si kvások z teplej vody/mlieka, cukru a droždia. Do misky dáme ostatné suroviny, pridáme pripravený kvások a miešame najlepšie elektrickým hnetačom približne 5 minút. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút, aby cesto zdvojnásobilo svoj objem t.j 45-60 minút. Cesto vyvaľkáme na posypanej pracovnej doske a ďalej tvarujeme a plníme podľa želania buchty, záviny...

 

Kakaový závin:

Cesto rozvaľkáme do obdĺžnika. Suroviny na kakaovú plnku zmiešame v miske a natrieme na cesto. Preložíme pozdĺž do závinu. Boky cesta založíme pod cesto a uložíme na vymastený plech. Prikryjeme fóliou a necháme podkysnúť 30-45 minút. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou oleja. Upečieme pri teplote 180°C dozlatista.

 

Tvarohový koláč:

Cesto rozvaľkáme do obdĺžnika. Prenesieme na vymastený hlboký plech. Rovnomerne natrieme tvarohovú plnku, ktorú sme pripravili zmiešaním všetkých surovín na plnku.(Ak pripravujete aj moravské koláče nechajte si na ne trocha plnky).Vyvaľkáme si druhú časť cesta, ktoré prenesieme na tvarohovú plnku. Okraje cesta prstami jemne zatlačíme. Prikryjeme fóliou a necháme podkysnúť 30 minút. Pre pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou oleja. Upečieme dozlatista.

 

Škoricovníky:

Cesto vyvaľkáme do obdĺžníka natrieme zmäknuté maslo, posypeme škoricovým cukrom a zvinieme do rolády. Mokrým nožom pokrájame na 3 cm kúsky. Preložíme na vymastený plech a necháme prikryté fóliou kysnúť 30 minút. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou oleja. Upečieme dozlatista.

 

Ovocný s posýpkou:

Cesto rozvaľkáme do obdĺžníka. Preložíme na vymastený plech. Necháme prikryté fóliou kysnúť 30 minút. Poukladáme ovocie. V miske rukou zmiešame polomäkké maslo, Bakery mix a kryštálový cukor na posýpku.(Ak pripravujete aj moravské koláče, nechajte si na ne trocha posýpky.) Posypeme ňou povrch koláča a upečieme. Okraje majú byť po upečení zlatisté.

 

Moravské plnené koláče:

Cesto rozvaľkáme do obdĺžníka. Pokrájame na štvorce 6x6 cm. Do stredu každého dáme tvarohovú plnku, okraje zlepíme a vyformujeme buchtičky. Uložíme na vymastený plech. Necháme prikryté fóliou kysnúť 30 minút. Následne stred každej buchty zatlačíme lyžicou aby sme vytvorili jamku. Okraje buchtičiek potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou oleja. Do každej jamky dáme lyžičku slivkového lekváru. Posypeme posýpkou a upečieme dozlatista.

 

Na záver:

Cesto je univerzálne na rôzne plnky. Podľa chuti si pripravíte tie, ktoré máte najradšej. My sme vyskúšali všetky, aby si každý prišiel na svoje   .

 

 

       



Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.