Bezlepkový kváskový pletenec

  • Podmaňujúci, chutný, lahodný. Skvelý tip na raňajky alebo desiatu do školy pre deti.
Bezlepkový kváskový pletenec
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    18:00
    (h:m)
  • Porcie
    10
    (ks)

Ingrediencie

1. deň
100 g Bakery mix Liana
140 g vlažná voda
1 lyžica kvások

2. deň
200 g Bakery mix Liana
150 ml mlieko
50 g cukor
60 g olej
štipka soli

Plnka:
30 g Kakao tmavé Liana
70 g maslo
8 lyžíc kryštálový cukor
Škorica mletá Liana, orechy, mak - podľa chuti


Postup

1. Pripravíme rozkvas zo surovín uvedených v prvom dni. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť cca 12 hodín.
2. Nasledujúci deň pridáme k rozkvasu suroviny z druhého dňa a vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej podložke vytvarujeme bochník, ktorý necháme kysnúť 3 hodiny.
3. Následne na pomúčenej doske vyvaľkáme obdĺžnik. Rozpustíme maslo - cca 70 g a pomastíme dostatočne celú plochu cesta. Posypeme kakaom tmavým a kryštálovým cukrom. Pokvapkáme rozpusteným maslom. 
4. Stočíme cesto do rolády a rozrežeme pozdĺžne napoly.
5. Zapletáme tak, aby rozrezaná časť bola na vrchu, aby bolo vidieť časť, ktorá je posypaná kakaom.
6. Necháme 1,5 hodiny kysnúť. Potrieme zvyšným maslom.
7. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca 25-30 minút.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.