Bezlepkový krehký zákusok

  • Tvarohová chuť, ktorú podčiarkne štipka citrónovej polevy Liana.
Bezlepkový krehký zákusok
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :  

2 vajíčka

220 g cukor

400 g Cake mix Liana

250 g maslo

 

Tvarohová plnka :  

1 kg tvaroh hrudkovitý

1 vajíčko

150 g cukor alebo podľa chuti

1 lyžička Citrónová poleva Liana

50 ml mlieko

2 lyžice Zlatý krém Liana

 



Postup

Zo zmesi Cake mix, vajíčok, cukru a masla vypracujeme cesto. Rozdelíme na 2 časti, zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky na 1 hodinu.

Pripravíme si plnku. Tvaroh, vajíčko, cukor podľa chuti, citrónovú polevu, mlieko a Zlatý krém zmiešame v osobitnej miske.

Vyberieme z chladničky jedno pripravené cesto, ktoré rozvaľkáme a uložíme na vymastený plech. Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku a prikryjeme druhým plátom cesta. Vrchný plát cesta môžeme nastrúhať na hrubom strúhadle. Dáme do vyhriatej rúry na 180°C upiecť do zlatista.

Koláčik môžeme pripraviť aj s jablkovou plnkou tak, že jablká nastrúhame, prebytočnú šťavu z nich vytlačíme, ochutíme cukrom a škoricou.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.